Escaldes ampliarà al 2021 el programa d’ajudes a empreses i famílies afectades per la Covid

La cònsol major, Rosa Gili, considera que, vista l’evolució de la situació epidemiològica i econòmica, la iniciativa “encara és necessària”

Casa comuna d'Escaldes-Engordany.
Casa comuna d'Escaldes-Engordany. Comú d'Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany renovarà el programa d’ajudes per a famílies i empreses aprovat a finals d’octubre davant dels efectes econòmics que tenia la pandèmia del coronavirus. Des de la corporació es té clar que l’evolució de la situació sanitària, que continua provocant un important impacte en el teixit productiu de la parròquia, es fa necessari ampliar la iniciativa. Per això, ja s’està analitzant les ordinacions per si cal introduir alguna millora i poder aprovar-les aquest mateix mes.

La corporació va tirar endavant aquest programa, que preveia, entre altres mesures, retornar el pagat per l’impost de radicació o la taxa de terrasses a aquells negocis seriosament afectats per l’epidèmia. Els rectors en fan una valoració positiva del funcionament i s’entén que no es pot donar per tancada la iniciativa tenint en compte l’actual context.

“És important que la gent pugui continuar gaudint d’aquests ajuts perquè la situació segueix sent molt complicada. Són encara necessaris”, ha comentat la cònsol major escaldenca, Rosa Gili. Per tant, la voluntat és poder validar properament un nou programa, ja pensant en el 2021. De fet, es treballa amb la idea de poder donar el vistiplau en la sessió de consell de comú que s’ha de celebrar abans de finals de mes. I és que es vol que les ajudes estiguin disponibles com més aviat millor.

Tot i això, es treballa per introduir, si s’escau, millores en les ordinacions que el regularan. “Hem d’analitzar com ha funcionat i fer un balanç de què s’ha demanat. Potser podem fer algun canvi”, ha avançat Gili. Entre les accions que es valoren hi hauria alguna modificació dels llindars establerts en l’anterior normativa.

Comentaris

Trending