L’Enfira’t creix un 14% en expositors, fins a una vuitantena

La fira tindrà lloc el 20 i el 21 de maig i com a novetats comptarà amb un nou espai gastronòmic i amb la participació de les ciutats agermanades de Rouillac i l’Alguer

L'Enfira't s'ha presentat aquest matí.
L'Enfira't s'ha presentat aquest matí. COMU ENCAMP

El cap de setmana del 20 i el 21 de maig Encamp celebrarà la segona edició de l’Enfira’t, la fira multisectorial de la parròquia. Enguany, hi haurà una vuitantena d’expositors, xifra que suposa un 14% més que l’any passat. Entre les novetats destaca la instal·lació d’un espai de restauració i la presència de representants de dues de les tres ciutats amb les quals el poble està agermanat: Rouillac i l’Alguer.

Per tant, l’esdeveniment creix. Consolida bona part dels participants de la primera edició i en guanya de nous. “La resposta d’empreses i entitats ha estat molt bona”, ha destacat la cònsol major, Laura Mas, tot indicant que “un 80% dels expositors repeteixen respecte a l’edició de l’any passat”. La mandatària ha defensat que la Fira “és un bon aparador per donar visibilitat al teixit econòmic, social i cultural de la parròquia” i per tan “volem agrair la implicació de tothom” per haver preparat un programa d’actes durant la fira que “farà que tothom tingui ganes de sortir de casa i gaudir de la parròquia”.

Per altra banda, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha explicat que “hem concentrat l’espai firal encara més per evitar zones de discontinuïtat”. També, d’acord amb les valoracions que varen fer els participants l’any passat, s’ha traslladat “al tercer cap de setmana de maig perquè és una proposta més encertada a nivell de calendari”. L’horari de la fira serà de deu del matí a vuit del vespre, tot i que algunes de les activitats de dissabte s’allargaran fins a la mitjanit.

Segons s’ha explicat en la presentació, l’Enfira’t presenta dues novetats importants. En primer lloc, es crea un nou espai de restauració, on es podran degustar diferents propostes gastronòmiques que complementaran la que ja ofereix la sala de congressos del Complex, on es recupera la clàssica polpada, organitzada per l’FC Encamp, que tindrà lloc dissabte durant tot el dia i acabarà amb una queimada a mitjanit.

En segon lloc, hi haurà la visita de dues de les tres ciutats agermanades, Rouillac i l’Alguer, ja que Mojacar no podrà assistir-hi per motius d’agenda. Les dues ciutats participaran en la fira amb diverses activitats, entre les quals una exhibició de ball per part de l’associació Evi-danse de Rouillac, que tindrà lloc el dissabte a les quatre de la tarda a la plaça de Sant Miquel. 

Marot ha detallat el programa d’activitats “compta amb una trentena d’activitats previstes durant tot el cap de setmana”, des d’esportives fins a culturals. A més, durant tot el cap de setmana els museus de la parròquia oferiran portes obertes i visites guiades.

Comentaris

Trending