Encamp “trobarà solucions” a la urbanització de dos zones claus de pàrquing al centre del poble

El cònsol menor, Jean-Michel Rascagneres, garanteix que “ja ens estem movent” davant la desaparició futura dels aparcaments de Sant Miquel i del Prat del Baró, on s’han d’ubicar dues ambicioses promocions immobiliàries

L'aparcaemnt del Prat de Baró és un dels que desapareixerà.
L'aparcaemnt del Prat de Baró és un dels que desapareixerà.

El centre d’Encamp afronta els pròxims anys un important desenvolupament urbanístic. Especialment, amb diferents projectes immobiliaris que s’ubicaran en espais que actualment ocupen aparcaments. Això suposarà una considerable reducció de places per estacionar a la zona. Des del comú, s’és conscient de la situació i del que pot comportar. Per això, es treballa a buscar solucions. El cònsol menor, Jean-Michel Rascageneres, assegura que “es trobaran”.

Per ara, estan previstes dos grans projectes de construcció de blocs de pisos. Un, a la parcel·la on ara es troba l’aparcament de barrera de Sant Miquel, un dels més importants del poble, clau, per exemple, per a molts usuaris del Complex Esportiu. Un altre s’anuncia ja a l’espai que havia estat el pàrquing del Prat del Baró. Els darrers temps, s’ha habilitat com a zona blava.

Els dos projectes ja estan autoritzats al comú i, ara, tot depèn dels terminis que es marquin els seus promotors. El que està clar és que, si no hi ha cap gran canvi, tard o d’hora es construirà a totes dues parcel·les. I, per tant, els aparcaments desapareixeran. Problema gran a una zona on ja en determinats moments de l’any i segons l’hora del dia ja costa trobar lloc per deixar el cotxe.

La parcel·la on es farà el projecte, actualment ocupada per un aparcamentn de zona blava.

Relacionat

Una altra gran promoció a Encamp farà perdre l’aparcament de zona blava del Prat del Baró

Així ho admet el cònsol menor de la parròquia. Rascagneres, però, també ha volgut llançar, en declaracions a Altaveu, un missatge de tranquil·litat. La corporació no es quedarà quieta esperant que el problema arribi; al contrari, la intenció és anticipar-se.

“Ens estem movent ja”, ha apuntat el mandatari. Per tant, ja s’estan analitzant possibles alternatives que puguin cobrir el buit que deixaria la urbanització de les dues parcel·les. I s’ha mostrat confiat que hi seran.

“Trobarem solucions a un problema eventual de manca d’aparcament si tot això es porta a terme”, ha afirmat. Ara bé, a l’hora de valorar quines poden ser, s’ha volgut mostrar prudent i demana temps per tancar-les.

Fonts del comú també han volgut recordar que, pel que fa a l’aparcament del Prat del Baró, ja va estar tancat un temps. Llavors, la propietat ja havia volgut iniciar el projecte immobiliari que finalment es va retardar. Per això, es va llogar un terreny proper, a l’altra banda de l’antic edifici del telecabina i es va habilitar el pàrquing del Prat de Baró 2, de barrera. Aquest, es deixa clar, no perilla ara per ara i, per tant, es tindrà disponible durant els pròxims anys.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending