Encamp reestructura un departament mentre el PS demana eliminar els complements de responsabilitat

En la sessió del comú que s'ha fet al Pas de la Casa s'ha aprovat la remodelació d'Infància, Joventut i Esports en un debat on els socialdemòcrates exposen la necessitat de treballar en una graella salarial

La sessió de consell de comú d'Encamp s'ha fet al Pas de la Casa.
La sessió de consell de comú d'Encamp s'ha fet al Pas de la Casa. PS

 Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents al comú d’Encamp, David Rios i Enric Riba, han exposat la necessitat de treballar en una graella salarial que permeti que els complements de responsabilitat afegida (CRA) "desapareguin per sempre". D’aquesta manera es deixaria enrere "la sensació d’injustícia i que es premia a determinats treballadors". La intervenció ha tingut lloc en el debat generat sobre la reestructuració de l’ara departament d’Esports, Infància i Joventut.

Riba ha qualificat els CRA “d’invent maquiavèl·lic” i ha assenyalat que la majoria actual “sembla que reparteixen CRAs com panellets per Tots Sants”. En aquesta línia, Rios ha afegit que hi ha d’altres treballadors que assumeixen responsabilitats que no els pertoca i en canvi no se’ls atorga el complement. Per això, Rios ha defensat que aquests CRAs són “el problema de l’Administració” i ha insistit en la necessitat que tot plegat s’estructuri bé, amb una graella salarial que ja contempli els nivells de responsabilitat per evitar malentesos i tothom sàpiga el sou que correspon per a cada lloc de treball.

Des de la majoria s'ha posat de manifest que l'objectiu de la reestructuració d' esports, infància i joventut per tal de donar un servei integral de 0 a 12 anys i la seva continuïtat a partir de 12 anys per als joves i adolescents. Aquest canvi implica que les escoles bressol, una a Encamp i una al Pas de la Casa, així com els serveis del llaç d'animació i la concessió de la ludoteca, dependran del departament d'Esports, Infància i Joventut.

El consell de comú també ha donat llum verda a l'adjudicació dels serveis de neteja viària al Pas de la Casa per als propers quatre anys a l'empresa Pirinenca de serveis SA per un import de poc menys d'un milió d'euros. El nou servei inclourà millores com per exemple, la inclusió de la neteja de les zones de descans i berenadors, increment de la freqüència de neteja en algunes zones, incrementar la freqüència de neteja a pressió i desinfecció del mobiliari urbà, ampliació i renovació de la maquinària, el servei de recollida de trastos serà diari sota demanda i s'amplien l'horari d'obertura de la deixalleria comunal ubicada a l'edifici del Bullidor i el nombre d'efectius de recursos humans destinats a aquest servei.

Comentaris

Trending