Encamp recupera la normalitat amb la celebració de la Mare de Déu de l’Ecologia i Sant Romà de Vila

A la segona de les diades, dilluns, assistirà l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, que beneirà la campanya Jesús Maria, restaurada l’any 2020

Un instant de la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia de l'any passat.
Un instant de la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia de l'any passat.

Encamp aprofitarà el cap de setmana de la Segona Pasqua per celebrar dues de les diades tradicionals a la parròquia, ja amb la plena normalitat un cop superats els pitjors estadis de la pandèmia. Dissabte serà el torn de la Mare de Déu de l’Ecologia. Ja dilluns, la de Sant Romà de Vila, amb la presència de l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal, Joan Enric Vives, que beneirà la campana Jesús Maria.

La parròquia viurà un cap de setmana de celebracions tradicionals i d’aplec ciutadà. La primera cita serà la diada de la Mare de Déu de l'Ecologia, que com sempre es farà el primer cap de setmana de juny. Tindrà lloc a l’oratori situat al camí de les Pardines. Hi haurà la plegària a la verge i, posteriorment, la cantada de goigs i una ofrena floral, a banda d’un aperitiu per als assistents.

El comú ha organitzat un autobús gratuït per aquelles persones que s’hi vulguin desplaçar. El vehicle sortirà a les deu del matí davant de l’edifici Rosaleda.

La celebració coincideix, aquest cop, amb el Dilluns de Pentecostes. I aquesta és la data marcada per la diada de Sant Romà de Vilà, a l’església del poble. Hi haurà missa i cantada de goigs. A banda, hi assistirà Vives, que aprofitarà l’acte per beneir la campana Jesús i Maria, restaurada l’any 2020. Actualment, es troba exposada a Santa Eulàlia, tot i que per a l’ocasió es traslladarà.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending