Encamp preveu indemnitzar l’empresa que va impugnar el concurs de la treta de neu del Pas al 2017

El Superior ha sentenciat recentment que el comú estableixi a quin aspirant dels presentats en aquell procés se li havia d’haver adjudicat la feina

Nevada al Pas de la Casa.
Nevada al Pas de la Casa.

El comú d’Encamp preveu indemnitzar l’empresa que al 2017 va impugnar el concurs per a la treta de neu del Pas de la Casa. La corporació està avaluant què li costaria la compensació pel lucre cessant, és a dir, pel benefici que hauria obtingut si se li hagués adjudicat a ella el servei. D’aquesta manera la corporació pensa donar resposta a la darrera sentència del Tribunal Superior, que l’obliga a decidir a quina de les aspirants d’aquell concurs impugnat se li havia d’haver adjudicat la feina.

La lentitud de la Justícia va fer que una reclamació del 2017 no tingués una resolució ferma fins al 2020. I, ara, ja està en vigor no pas aquell contracte del 2017 si no un altre de diferent, amb la qual cosa inicialment el comú entenia que era materialment impossible complir la sentència. O, almenys, que no tenia cap sentit. Però en una decisió recent, la sala administrativa del Superior manté que com a mínim a efectes patrimonials sí que és rellevant calcular de nou les ofertes que es van presentar al 2017, almenys en els punts que deia el tribunal, i anunciar a qui hauria correspost la feina.

La neu al Pas de la Casa.

Relacionat

El Superior obliga Encamp a dir qui havia de guanyar el concurs de 2017 per treure la neu al Pas

Sense admetre-ho obertament, les fonts consultades vénen a reconèixer que l’empresa impugnadora hauria d’haver guanyat el concurs. Per això s’està calculant de quant hauria de ser la indemnització, encara que es considera que serà més aviat baixa perquè segons els consultats, una vegada es va impugnar el concurs es va resoldre ràpidament el contracte i es va procedir a fer un nou procés de selecció d’empresa per fer la treta de la neu del Pas.

Per tant, el que caldria abonar seria el que hauria ingressat proporcionalment a l’oferta presentada els dies que van transcórrer des de la signatura del contracte fins a la seva rescissió. Caldrà veure si amb aquesta fórmula tant l’empresa impugnadora com la Justícia se sentiran còmodes.

Etiquetes

Comentaris

Trending