Encamp ofereix fins a 215 places d’aparcament gratuït als esquiadors que usin el Funicamp

Estaran a quatre estacionaments de barrera del centre del poble i, un cop deixat el cotxe, podran accedir al giny amb el bus gratuït que fa de llançadora

Rascagneres, al costat del bus que traslladarà els esquiadors dels pàrquings al Funicamp.
Rascagneres, al costat del bus que traslladarà els esquiadors dels pàrquings al Funicamp.

Un any després del que s’havia previst per culpa de la pandèmia, el comú d’Encamp impulsarà una iniciativa que oferirà als esquiadors que accedeixin a Grandvalira a través del Funicamp la possibilitat de disposar d’aparcament gratuït durant tot el dia al poble. En concret, a quatre dels pàrquings de la localitat. D’aquesta forma, es vol incentivar que, un cop acabada la jornada de neu, els turistes no marxin fora i, d’aquesta forma, comprin i sopin als comerços de la parròquia.

Com ha explicat el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, el projecte fa temps que era una voluntat del comú. “Ja el volíem fer l’any passat”, ha recordat. Llavors, el fet que la pandèmia impedís tenir una temporada d’hivern normal, va evitar que es tirés endavant. Ara, confiant que la campanya de neu recuperarà gran part de la normalitat, es vol oferir aquesta possibilitat, emmarcada dins les actuacions que volen reactivar i dinamitzar econòmicament la parròquia.

La mesura vol incentivar que, un cop acabada la jornada de neu, els esquiadors no marxin al centre i es quedin al poble, comprant i sopant als establiments de la parròquia

Així, el comú reservarà fins a 215 places d’estacionament a quatre de les instal·lacions que hi ha al centre del poble. En concret, al de Prat de Baró Nou, al de Terres Primeres i al dos situats al costat de la seu de la corporació: el soterrani dels Arínsols i el descobert del Prat de l’Areny. El cotxe el podran deixar de forma totalment gratuïta des de les vuit del matí fins a les dotze de la nit. Des del centre fins al Funicamp, podran desplaçar-se en el servei de bus, també de franc, que s’activa aquest cap de setmana: el Funibus.

Segons ha apuntat Rascagneres, la iniciativa persegueix que els esquiadors, un cop tanqui l’estació, no marxin fora del poble sinó que es quedin a Encamp. “Així podran comprar als comerços i sopar als bars i restaurants”, ha comentat. D’aquesta forma, es concep com una mesura de suport al teixit econòmic del poble.

El cònsol ha apuntat que la iniciativa “no té cap cost per a nosaltres”, ja que “les places d’aparcament no es feien servir”. En canvi, recorda que “ens interessa que es faci servir el Funicamp per accedir a l’estació” i ha volgut remarcar que “Saetde també col·laborarà en la comunicació de la mesura”.

Rascagneres també ha avançat que, si cal, hi ha la possibilitat d’ampliar el nombre de places ofertes. “El comú reaccionarà segons els resultats”, ha indicat. Per tant, “si es té molta demanda i cal oferir-ne més, es farà”, ha assegurat. Això sí, sempre “tenint en compte que hi ha d’haver espai pels veïns i pels residents que també han de poder usar els pàrquings”.

Comentaris (3)

Trending