Encamp ho torna a intentar amb els projectes de l’orri d’Emportrona i l’alberg de la Baronia

El comú ha tornat a convocar els concursos per rehabilitar l’antiga edificació de pastors i per instal·lar una nova estació de tractament d’aigües residuals a la casa de colònies, que havien quedat deserts en un primer intent

L'Orri d'Emportona és un dels projectes afectats.
L'Orri d'Emportona és un dels projectes afectats.

El comú d’Encamp ho torna a intentar. Inicialment, es preveia que dos projectes que no s’havien pogut tirar endavant en fallar els dos concursos públics que s’havien convocat per a l’ocasió s’ajornarien fins a l’any vinent. Ara, però, se’ls dona una altra oportunitat. La corporació ha tornat a treure a licitació totes dues actuacions: la restauració de l’orri d’Emportrona i la instal·lació d’una nova estació de tractament d’aigües residuals a l’alberg de la Baronia.

No es pot negar que tots dos projectes s’han ennuegat al comú. Per motius diferents, en el seu dia es va haver de declarar el primer concurs convocat per tirar-los endavant. En el cas de l’orri, no es va presentar cap empresa per fer-se càrrec dels treballs. En aquest cas, es va ser víctima, com ha passat altres administracions comunals o també al Govern, de la saturació de feina a la construcció.

En el segon dels projectes, el motiu de l’aturada va ser diferent. D’ofertes es va tenir. O millor dit, va arribar-ne una. El problema, però, era que el pressupost presentat superava en un 240% l’estimació base del concurs. És a dir, més de dos cops l’import previst. Tant pel preu proposat com pel fet que no hi havia disponibilitat pressupostària, ara fa unes setmanes es va optar per aturar tot.

En els dos casos, la previsió inicial era tenir paciència. Es volia esperar fins a l’any vinent per tornar-los a impulsar. Ara, però, s’ha canviat d’opinió. Tots dos concursos s’han tornat a convocar. En el cas de l’orri, es busca una empresa que es faci càrrec de la restauració i rehabilitació de l’antiga casa de pastors. El termini per presentar ofertes finalitza el dia 30.

Una setmana abans acabarà el termini del concurs pel primer dels projectes. S’espera que, en aquesta ocasió es rebin propostes a un cost assumible per a la corporació.

Etiquetes

Comentaris

Trending