Encamp fa marxa enrere amb els nous preus de la zona verda i blava

La corporació havia aplicat l’IPC previst, però quedaven imports no arrodonits i els parquímetres no accepten monedes d’un o dos cèntims; per evitar una pujada “excessiva” es mantindran les tarifes del 2022

Un parquímetre d'Encamp.
Un parquímetre d'Encamp.

A finals del 2022, el comú d’Encamp va aprovar la nova ordinació tributària de cara al 2023. Aquesta, entre molts altres aspectes, fixava els preus que tocava pagar per aparcar als llocs d’estacionament regulat de la parròquia -zones blaves i verdes-. Es va aplicar un increment via l’IPC que s’estimava llavors. El problema és que les xifres resultants suposaven xifres no rodones -per aclarir-ho, no acaben en 0 o 5 cèntims. I els parquímetres no accepten monedes d’un o dos cèntims. Ara, s’ha decidit fer marxa enrere i tornar als preus anteriors.

La decisió ha de validar-se en el ple que tindrà lloc aquesta tarda. Es considera que cal reconduir “l’error” que es va cometre a l’hora de redactar la nova ordinació tributària. Aquesta establia les noves tarifes de les zones verdes i blaves i es va decidir aplicar la inflació prevista. Per exemple, deixar el vehicle a l’avinguda Joan Martí passava de costar 25 cèntims per cada quart d’hora a 26. Fer-ho a altres carrers del poble, de 20 a 21. I a les zones verdes, de 15 a 16.

El problema rau, però, en els parquímetres que té desplegats el comú als diferents espais a controlar. Aquests aparells no accepten monedes petites, d’un o dos cèntims d’euro. I, per tant, de facto implica que si algun ciutadà havia de pagar per sobre del que li pertoca. Per estar tranquil un quart d’hora, el temps mínim, obligatòriament s’havia de ficar 30 cèntims a l’avinguda Joan Martí, per exemple.

Davant aquesta situació, hi havia dues opcions. Una, arrodonir cap a dalt. És a dir, fins a un múltiple de cinc cèntims. Això, però, suposaria un increment de facto “excessiu”. Per això, el comú ha optat per l’altra solució: tornar als preus de l’any passat. Així es reflectirà en la modificació de l’ordinació tributària que s’ha de validar aquesta tarda al ple de la corporació.

Comentaris (1)

Trending