Encamp encarrega un informe per saber el valor de les accions de Saetde

El comú ha pagat 77.000 euros a una assessora internacional que farà un estudi complet de la societat i les seves participades

Sessió de consell de comú d'Encamp de gener.
Sessió de consell de comú d'Encamp de gener.

El comú d’Encamp ha encarregat, mitjançant adjudicació directa, un informe per valorar les accions a Saetde. Per tenir aquest estudi, que hauria d’estar enllestit en quatre o sis setmanes màxim, s’ha pagat 77.000 euros a una assessora internacional. Al dossier, que la cònsol major, Laura Mas, ha catalogat com a “força complex” es recollirà una anàlisi completa de la societat i les seves participades.

L’adjudicació ha estat de forma directa. Tot i que la minoria ha reclamat aquest fet, assegurant que hagués sigut positiu per al comú fer-ho de forma oberta, Mas ha assenyalat que “no és habitual fer-ho quan es tracta de projectes de caràcter sensible”. En aquest sentit, s’està parlant de fer un estudi molt ampli i complet de les accions de Saetde per determinar el seu valor a hores d’ara. A més, aquest estudi complementarà el que ja està portant a terme l’entitat.

Els consellers del PS + Independents, David Rios i Enric Riba, han indicat que aquesta adjudicació no s’ha passat per cap comissió i que no en tenien constància abans d’avui de què s’havia portat a terme. “Ens ha sobtat molt la quantia i fa la impressió que s’hagués atorgat ipso facto a qui interessa”, ha apuntat Riba. Tot i això, han assegurat que fins que no es tinguin els resultats, que devia ser per a la primavera aproximadament, no poden arribar a cap conclusió concreta. A més, han assenyalat que “és públic que la majoria està treballant amb Saetde per intentar allargar la concessió, i una de les millors formes és que el comú vengui les accions”.

En aquest sentit, Mas ha explicat que, per portar a terme els estudis “havia de ser una empresa internacional, amb un cert prestigi i que tingués una mínima experiència”. També ha afegit que es va fer una reunió prèvia on es va informar que la majoria faria una contractació per assessorament, però que, per la modalitat del contracte no era necessari que es digués en cap comissió. El cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, ha volgut remarcar que es tracta d’un informe molt complicat que, a més, compta entremig amb les dificultats que ha suposat la pandèmia. Tot i això, ha afegit que pensa que “la Covid-19 no devia afectar especialment els resultats, però cal que els economistes ho valorin”.

EL COMÚ EMBELLEIX EL NUCLI DE LA MOSQUERA AMB MURALS

La cònsol major ha informat que en una de les darreres juntes de govern s’ha adjudicat l’embelliment del nucli de la mosquera amb uns murals que portarà a terme l’artista Samantha Bosque. En total, es destinaran 10.045 euros per diverses pintures en façanes i portes. El que es vol il·lustrat són situacions “molt identificatives del país”. Entre elles, un síndic o la matança del porc, “imatges de la vida antiga”.

A més, també s’han aprovat les subvencions per a les entitats socials i culturals, que s’han destinat més de 81.000 euros, “per donar el suport a les entitats, com sempre s’ha fet”. A més, s’ha obert el concurs per al subministrament dels espectacles, tant d’Encamp com per al Pas de la Casa. Durant la sessió de consell de comú s’ha aprovat l’aportació al Funitel, que serà de 880.000 euros. També el concurs per al subministrament de reactius i per a la gestió del funcionament dels equipaments de potabilització de l’aigua de les xarxes d’abastament de la parròquia. S’ha atorgat per 161.000 euros amb un contracte de quatre anys.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending