Encamp destina prop d’1,3 milions per construir dos aparcaments

S’invertiran 578.000 euros en un espai per setze places a les Bons i 700.600 en el del carrer de la Vena, amb 84 més, una obra que ha acabat suposant un cost superior al previst en principi

Els terrenys on es farà l'aparcament al costat del carrer de la Vena.
Els terrenys on es farà l'aparcament al costat del carrer de la Vena.

El comú d’Encamp continua ampliant el nombre de places d’estacionament a la parròquia. En les darreres setmanes, s’han adjudicat les obres de construcció de dos nous aparcaments de barrera al poble. Un, a la zona de les Bons. L’altre, més al centre, al costat del carrer de la Vena però amb accés també des de la general 2. En total, una inversió d’1,3 milions d’euros.

Fa temps que la corporació encampadana impulsa diferents actuacions per incrementar el nombre de places d’aparcament al poble, especialment a aquelles zones en les quals hi ha més necessitat. Una d’elles és, justament, les Bons. Aquí és on en poc temps hi haurà disponible una nova instal·lació.

Les dues instal·lacions estaran finalitzades per a l’estiu i al costat es faran petites zones infantils

El projecte es va adjudicar ara fa uns dies. Les obres s’han encarregat a l’empresa Project. El cost total serà de 578.000 euros i els treballs han de començar a inicis de gener i duraran uns set mesos. És a dir, cap a l’estiu ha d’estar disponible.

A banda de les places d’aparcament, que a més a més de donar servei a la zona servirà també pels turistes que visiten el conjunt monumental de Sant Romà, hi ha la previsió que al terreny s’aprofiti per crear també una zona verda i un parc infantil. D’aquesta forma, es continua una altra idea del comú que és la de distribuir petits espais d’aquest tipus a diferents punts del poble.

Un segon projecte, encara més ambiciós, també està ja en marxa. El comú ha aprovat l’adjudicació per construir un segon aparcament de barrera, en aquest cas al centre del poble. Més concretament, al carrer de la Vena. Les obres les executarà Copsa.

Aquesta instal·lació disposarà de 84 places d’aparcament. A més, s’hi podrà accedir des del centre del poble, des de l’avinguda Joan Martí a través del carrer de la Vena però també des de la general 2, a través d’un camí comunal que puja cap a Engolasters, on es farà una regulació amb semàfors. A banda, igual que a les Bons, es crearà un petit parc infantil i un pipi-can.

En aquest cas, el cost de les obres ascendeix a 700.600 euros. Es tracta d’un preu superior al que inicialment s’havia estimat, que era de 450.000. El termini previst per a l’execució és de sis mesos. Per tant, estarà disponible, si no hi ha cap imprevist, per a l’estiu.

 

Comentaris (3)

Trending