En marxa el projecte d’ascensor per connectar l’avinguda Príncep Benlloch amb Ciutat de Valls

La construcció anirà adherida al lateral de l’edifici d’ús social que s’està construint també en aquesta zona gràcies a l’acord entre el comú i la fundació Armor

Els cònsols d'Andorra la Vella a la presentació del nou ascensor
Els cònsols d'Andorra la Vella a la presentació del nou ascensor Pilar Candel

Per anar des de l’avinguda Príncep Benlloch fins a Ciutat de Valls, les voravies pràcticament no ho són. Tenen una extensió mínima, sent així que es tracta d’un carrer amb bastant afluència de trànsit. Aquest és un dels principals motius que ha portat al comú d’Andorra la Vella a posar en marxa el projecte d’un ascensor que connecti ambdues zones, i que anirà adherit al lateral de l’edifici d’ús social de la fundació Armor.

Es preveu que estigui enllestit a inicis del 2022, tot i que la cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que anirà en consonància a la construcció de l’edifici del qual pràcticament formarà part. Serà la mateixa empresa que obra aquests pisos la que s’encarregui de fer els treballs de l’ascensor. De moment, encara es desconeix el pressupost que es destinarà, a l’espera que la constructora faci el projecte i s’acabi de tancar l’acord amb Armor per saber com es portarà endavant el projecte. Però, Marsol ha augurat que es tractarà “d’uns 200.000 euros aproximadament”.

A aquesta possible partida, se li haurà de sumar l’arrendament de la parcel·la, que el comú lloga a la fundació Armor per 1.500 euros mensuals, amb un contracte d’una durada de 15 anys. “És un termini força important per a l’amortització d’aquest ascensor”, ha destacat Marsol respecte al conveni existent entre les dues entitats i que facilita aquesta construcció, a més de la que correspon a l’edifici d’ús social.  Aquesta connexió vertical salvarà l’alçada de tres plantes, serà d’ús públic i la seva capacitat serà de fins a vuit persones. Comptarà amb una passarel·la a la part de Ciutat de Valls, així com una plaça a l’avinguda Benlloch, “que ajudarà a dignificar l’espai”.

Tenint en compte la quantitat de vianants d’aquesta zona i, a més, tenint una escola a prop, sembla que aquesta connexió era més que necessària. La cònsol ha assegurat que el centre educatiu rebrà aquest any alumnes vinguts del Lycée i que s’espera que s’incrementi l’aforament escolar en els pròxims anys. “Aquests nens podran utilitzar l’ascensor, facilitant així l’accés a l’escola”, ha apuntat Marsol.

A més, la cònsol ha assegurat que “ajudarà a reforçar la seguretat a Ciutat de Valls”, tot i que ha destacat que no es tracta d’un carrer on hi hagi gaires accidents a destacar. Però, tenint en compte l’accentuada pujada i les estretes voravies, facilitarà força el trasllat de les persones que es mouen amb assiduïtat o que necessiten accedir-hi i tenen dificultat per moure’s per aquest tipus de carrer. “Amb aquesta intervenció acabarem de connectar Ciutat de Valls amb Prat de la Creu”, ha apuntat el cònsol menor, David Astrié, fent referència a l’ascensor de la Quirola, que servirà de complement per a aquesta nova construcció.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending