L’edifici de la Catsa de Sant Julià es posa en venda

L’immoble s’afegeix a una altra antiga fàbrica de tabacs al centre de la parròquia laurediana que també s’ha posat al mercat

L'antiga fàbrica de tabacs.
L'antiga fàbrica de tabacs. Altaveu

L'edifici de la Catsa, a la zona de les Arades de Sant Julià de Lòria, ha entrat en el mercat immobiliari. Fa temps que està desocupat. Va ser una fàbrica de tabac i posteriorment va ser la seu de la cooperativa Sabors i Aromes. La societat es va crear l’any 2011 per promocionar la trumfa feta a Andorra. Va intentar diversificar el producte amb producció hortícola i les plantes medicinals però va fer fallida l'any 2016.

La seu de l'antiga Catsa també va ser el lloc que havia d'acollir una galeria de tir. Quan va arribar el material, però, es va veure com les columnes de l’edifici no aguantarien tant pes. I que, en tot cas, abans calia fer unes obres de reforç de la nau que van resultar inviables perquè calia extreure primer unes neveres impossibles de retirar.

En conseqüència, el projecte es va haver de desestimar quan el club de tir havia obtingut i pagat tots els permisos necessaris i havia encarregat els materials. Durant el mandat comunal de Montserrat Gil, es va proposar que l'edifici fos destinat a locals per l'ús d'entitats juvenils tot i que no va prosperar el projecte.

No és l'única antiga fàbrica de tabacs en venda. També hi ha la que està ubicada davant de la casa comuna a l'avinguda Verge de Canòlich, al centre de Sant Julià de Lòria. Es tracta d'un edifici de cinc plantes més soterrani, unides per una escala i un muntacàrregues. El preu és de 3.300.000 d'euros.

.

Comentaris (5)

Trending