Un edicte de controlador financer provoca recels entre els funcionaris del comú de Sant Julià

Consideren que és per fer fix un càrrec actual de relació especial però el cònsol major, Josep Majoral ho nega

Comentaris

Edifici del comú de Sant Julià de Lòria.
Edifici del comú de Sant Julià de Lòria. ARXIU

La publicació d'un edicte intern per consolidar una plaça de controlador financer ha aixecat recels entre alguns funcionaris del comú de Sant Julia en considerar que és per fer fixa la persona que ara ocupar el càrrec en qualitat de relació especial. Això implica que quan acabi el mandat de l'actual corporació ell també ha de plegar.

El cònsol major, Josep Majoral ho nega rotundament afegint que un càrrec de relació especial no es pot presentar a un edicte intern malgrat que ho pot fer en el cas que surti l'extern. El comú vol crear la plaça de funcionari abans que acabi el mandat perquè la consideren necessària i més en l'actual conjuntura on els comptes tenen un paper fonamental en la gestió de les parròquies.

Part dels treballadors, però, consideren que l'actual controlador no té un tracte correcte amb ells i afirmen que acostuma a expressar-se en castellà. El controlador es va incorporar al comú el mes de novembre del 2020. El seu objectiu és el d'assolir un grau raonable de confiança en el compliment del marc normatiu, la fiabilitat de la informació financera i l’eficàcia i eficiència de les operacions econòmiques-financeres que es duen a terme a la corporació. També ha de verificar el funcionament en l’aspecte econòmic-financer del comú i de les seves societats dependents  com LAUesport o l'Escola Bressol l'Espill. 

Ha de comprovar del compliment de les normes i directrius que siguin d’aplicació, així com del grau d’eficàcia en l’abast que es determini en la consecució dels objectius previstos, i verificar que la seva gestió s'ajusta als principis d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera en l'ús dels recursos públics comunals.

Comentaris (43)

Trending