La direcció de la guarderia de la Massana comunica a les monitores que no es pensa aplicar millores

Les educadores esperen que la intervenció de l’USd’A, a la qual s’han afiliat la gran majoria de les treballadores, comporti canvis en el posicionament del comú que, de fet, té la potestat sobre l’escola bressol

Exterior de la llar d'infants 'El Petit Príncep'.
Exterior de la llar d'infants 'El Petit Príncep'.

Ni un sol canvi, ni una sola millora. Així de simple i així de cru. La direcció de l’escola bressol de la Massana hauria comunicat recentment a les educadores de l’equipament que no es revisarà cap de les condicions de què actualment disposen, menys encara amb la complicada situació econòmica que es viu a causa de la crisi sanitària. Les monitores avaluen ara quina posició han de mantenir.

El que és clar, és que després que ja fa setmanes el comú els comuniqués que no acceptaven cap de les pretensions de millora plantejades per les treballadores, i una vegada va transcendir la situació, que data de deu anys enrere, quan es va procedir a fer una rebaixa salarial pactada i que suposadament s’havia de deixar sense efecte un temps després, cosa que no ha passat mai, les educadores en bloc -no totes, però sí en gran part- es van afiliar a la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) amb l’objectiu que sigui l’organització la qui defensi els seus interessos. Ara s’avalua l’estratègia a seguir.

Exterior de la llar d'infants 'El Petit Príncep'.

Relacionat

Les educadores de la guarderia ‘comunal’ de la Massana esclaten contra l’abandó que senten

De fet, el comú és qui gestiona la guarderia ‘El Petit Príncep’ malgrat que legalment no en té la titularitat, que inicialment corresponia a Causes Pies encara que fa anys que se’n va desentendre, de fet, des que fa més d’una dècada va patir greus problemes econòmics que va haver de saldar la intervenció del comú en el moment que es va procedir a retallar momentàniament els salaris. Un retall, però, que s’ha consolidat. Les treballadores es queixen del salari, és clar, però també de la situació legal que viuen en relació a un patró que no és gens clar. Hi ha massa aspectes incerts.

De fet, el comú -que manté un sepulcral silenci tot i les reiterades peticions fetes per l’Altaveu per saber el posicionament de la corporació en relació a les demandes de les monitores i a la situació que es viu a la llar d’infants- ha trigat força dies a traslladar la seva posició a la directora -seleccionada al seu dia per una empresa de recursos humans- i que aquesta fes arribar la posició inamovible a les educadores.

Comentaris (3)

Trending