El dipòsit d’aigua a la zona de la Borda de l’Arena serà energèticament autònom i més sostenible

Ecotècnic s’encarregarà de subministrar i col·locar la microturbina que ha de permetre generar l’electricitat que necessita la infraestructura i més i tot; el sobrant es vendrà a la Mútua Elèctrica

Sant Julià està fent esforços importants en matèria de dipòsits d'aigua.
Sant Julià està fent esforços importants en matèria de dipòsits d'aigua. ARXIU

La conselleria de Medi Ambient del comú de Sant Julià fa una aposta per la sostenibilitat dels seus equipaments. Com a mínim això és el que passarà, per exemple, en el dipòsit d’aigua ubicat a la zona de la Borda de l’Arena. Una microturbina s’encarregarà de garantir l’autonomia elèctrica de la instal·lació i, fins i tot, de produir una mica més i tot d’electricitat que es vendrà a la Mútua Elèctrica laurediana.

L’empresa Ecotècnic ha estat finalment l’escollida -no hi havia gaire més alternatives- perquè subministri la microturbina que s’havia posat en concurs. S’ha de col·locar a l’entrada del dipòsit i tindrà un cost de poc més de 43.000 euros. En principi, els operaris de l’empresa adjudicatària haurien de col·locar el giny en un termini de quinze dies laborables. El comú lauredià compta que en entre dos i tres mesos el nou equipament estarà plenament en funcionament.

Dita microturbina, que estarà permanentment en marxa, “contribuirà a ser més sostenible i a tenir un dipòsit completament autònom”. Del total de l’energia que generarà el nou aparell, un 30% es destinarà directament a la generació del que necessita el dipòsit per aspectes com ara la depuració o el funcionament de les bombes que hi ha en la instal·lació. El 70% restant es vendrà a la Mútua Elèctrica de Sant Julià.

El comú lauredià va analitzar la viabilitat de la microturbina, d’una potència de 10 kW l’hora, i va arribar a la conclusió que l’operació es podia tirar endavant. La conselleria de Medi Ambient avalua que en cinc o sis anys es podrà amortitzar una maquinària que ha de tenir una vigència d’una vintena d’anys.

Comentaris

Trending