La Diada de l'Acordió estrenarà el tema 'La dama de Lòria'

Sant Julià de Lòria acollirà aquest cap de setmana el Premi Lauredià amb concerts, mercat i una conferència

Comentaris

Josep Majoral i Roser Palomero durant la roda de premsa.
Josep Majoral i Roser Palomero durant la roda de premsa. BRU NOYA

Sant Julià de Lòria acollirà aquest cap de setmana el Premi Lauredià, I Diada de l’Acordió. Les activitats començaran dissabte al matí. Hi haurà actuacions a diferents llocs de la parròquia com la placeta de l'església, la de Casa Comuna, la Laurèdia o la de Calonge-Sant Antoni. Es farà també una conferència, demostració i presentació de noves tecnologies dels acordions Bugari, a càrrec de Paolo Picchio mentre que l'avinguda Verge de Canòlich acollirà un mercat artesanal. 

La celebració del certamen és possible gràcies al conveni signat el passat mes de febrer entre el comú lauredià i l'Escola de Música Harmonia. La directora del centre, Roser Palomero, ha detallat aquest dimarts en roda de premsa que el primer concurs internacional, sota el nom 'Gran Premi Musical Lauredià', estarà obert a tots els instruments clàssics, i se celebrarà en una única categoria.

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'agència italiana Amics de la Música de Verona, que obre la possibilitat de participar a músics de tots els països que no hagin assolit l'edat de 35 anys. El cònsol major, Josep Majoral ha dit que "és un acte diferent, que no s'havia fet mai a la parròquia".  Ha afegit que la voluntat del comú "és revitalitzar la parròquia". Palomero s'ha referit a la "macro diada de l'acordió". S'estrenarà la peça "La dama de Lòria' de Brigit García, professora de cant a l'Escola Harmonia i es tributarà un homenatge a Ástor Piazzolla. Aquest any es compleix el centenari del seu naixement.

Per altra banda, la proximitat de dates amb la trobada d'acordionistes d'Arsèguel no serà un escull per a la cita laurediana. Majoral ha explicat que "vam parlar amb Artur Velasco, que és l'organitzador, i vam veure que la seva filosofia i la nostra són molt diferents. El nostre concepte no té res a veure perquè el que nosaltres perseguim és aportar dinamisme a la parròquia a través del esdeveniments que organitzem".

Comentaris

Trending