Desperta Laurèdia demana que el comú faci pedagogia per fomentar el civisme

La formació lamenta la manca de consciència sobre el reciclatge i la falta de recollida dels excrements dels gossos

Comentaris

Brossa fora dels contenidors a la carretera de la Rabassa.
Brossa fora dels contenidors a la carretera de la Rabassa. ALTAVEU

Desperta Laurèdia creu que el comú hauria de fer accions pedagògiques regulars per sensibilitzar més els ciutadans de la necessitat de respectar les normes de convivència. La formació, lamenta la manca de consciència sobre el reciclatge i la falta de recollida dels excrements dels gossos.

La consellera Maria Àngels Aché explica que les deixalles acumulades als contenidors sense destriar per poder ser reciclades o excrements sense recollir son situacions cada vegada més habituals i que malmeten la imatge de Sant Julià de Lòria. "Tot i que la major part dels ciutadans de la parròquia son respectuosos amb les normes de convivència i malgrat els esforços que es fan per mantenir la parròquia neta, encara trobem punts negres que donen una imatge de deixadesa en alguns carrers i espais públics".

En aquest sentit, "caldria animar els propietaris de les mascotes, si no ho fan, a recollir les tifes i ruixar els orins així com també fer ús dels espais canins que es van crear amb l’objectiu de millorar la convivència. També caldria adoptar aquests gestos als pipicans, alguns propietaris de gossos es queixen de la brutícia que s’hi acumula. Aché creu que s'hauria d'animar els ciutadans a fer ús de l'aplicació 'SantjuliàdelòriaEtstu' per informar de problemes o incidents que necessiten algun tipus de manteniment.

La consellera opina que "no hem d’oblidar que netejar els carrers o reparar elements de l’espai públic per culpa d’actes incívics té un cost econòmic per a tots els lauredians. Només cal una mica més de responsabilitat en cadascun dels nostres actes". També creu que els ciutadans haurien de baixar determinats objectes, com mobles o electrodomèstics, els dies de recollida marcats pel comú.

Comentaris (3)

Trending