Desperta Laurèdia defensa el Prat Gran com a espai públic en un projecte amb aparcament soterrani

La formació presenta un estudi i es mostra partidària d'un urbanisme amable per a la parròquia de Sant Julià de Lòria

Comentaris

El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat
El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat BRU NOYA

Desperta Laurèdia ha presentat aquest dijous el seu estudi 'L'Urbanisme a debat' defensant el Prat Gran com a espai públic i reinvidicant un urbanisme amable per a la parròquia de Sant Julià de Lòria amb més espais verds i equipaments esportius. El conseller comunal, Cerni Cairat ha dit que l'objectiu és una població centrada en les persones i la interacció social a través dels serveis públics, entorns naturals i la proximitat dels béns i serveis.

El model està caracteritzat pel predomini de les superfícies toves o naturals, els espais públics de socialització centrals, la integració d'elements naturals al nucli urbà, l'accessibilitat i els serveis de proximitat. Cairat ha recordat que durant aquest mandat han fet un seguit de demandes d'actuació al nucli urbà de Sant Julià. algunes dutes a terme per la majoria comunal. Ha fet esment a la reordenació de la plaça Major, a l'estudi de sistemes alternatius de recollida de brossa, un pla de millora de senyalitzacions, la creació d'espais canins, l'accés als patis escolars fora de l'horari lectiu o el concurs d'idees i remodelació i pacificació de l'avinguda Verge de Canòlich.

Per Desperta Laurèdia, l'estat actual de Sant Julià és el d'una vila gris i amb superfícies dures, que va anar creixent al voltant d'una carretera. També ha esmentat la manca d'aparcaments i les retencions de l'avinguda Francesc Cairat. El 50% d'aparcaments ocupen espais urbanitzables, un aspecte que segons Cairat "s'ha de tenir en compte". En relació als parcs públics, ha fet la comparació amb les altres parròquies que tenen una poblaciò semblant a la de la parròquia laurediana. Ha explicat les característiques de cada parc lauredià, el Prat del Senzill. Terra Bogada (Nagol), Camp de Perot i el Prat Gran.

En aquest darrer, la superfície és de 2.500 metres quadrats -1.100 de parc comunal i 1.400 de zona esportiva-, sense accessibilitat universal, espais per a la gent gran i vegetació adaptada a les estacions. Té un 80% de zona pavimentada i la resta amb gespa artificial,, amb un 46% d'equipaments esportius. Desperta Laurèdia proposa dos projectes amb 180 places d'aparcament soterrani multiplicant l'espai públic fins als 5.000 metres, la meitat per zona esportiva i l'altra per parc infantil. La formació descarta la construcció de la residència universitària tot i que la vol al poble com un instrument de revitalització. 

El pressupost estaria entre els 5,4 i els 9,6 milions. "Estem parlant de futur", ha subratllat Cairat, posant com a referència el Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Una possibilitat per finançar el projecte seria treure a concessió l'aparcament com va fer la Massana amb la plaça de les Fontetes. "Pensem que és un projecte cabdal, fonamental per al desenvolupament de la parròquia", ha conclòs Cairat. Per tancar la presentació, el conseller comunal Rossend Areny ha indicat que "és una pluja d'idees".

 

Els membres de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, Maria Àngels Aché, Rossend Areny i Eva Ramos observen la presentació de l'estudi.

Relacionat

Majoral lamenta que la minoria no els hagi fet arribar el projecte del Prat Gran abans d’exposar-lo

Comentaris (10)

Trending