Degradat a la feina per usar la clau mestra dels aparcaments perquè la filla no hagués de pagar

Es tracta d’un funcionari del comú d’Ordino al qual s’ha estalviat l’acomiadament fulminant i tot i reconèixer la comissió d’una falta molt greu se’l reubica lloc de treball amb la corresponent minva salarial

El funcionari afectat estava inicialment al departament d'aparcaments.
El funcionari afectat estava inicialment al departament d'aparcaments. ARXIU

D’aparcaments a manteniment. La reubicació obligatòria amb la rebaixa salarial que comporta el nou lloc de treball és la sanció que el comú d’Ordino ha imposat a un funcionari de la corporació que hauria fet un ús indegut d’una clau mestra amb la qual facilitava estacionament gratuït, segons fonts comunals, a una filla quan aquesta acudia a visitar-lo a la parròquia. La infracció ha estat qualificada de molt greu. Però l’expedient obert ‘només’ ha comportat la degradació salarial. El canvi de lloc de treball en sí no es pot considerar una degradació.

Tot i que el treballador en qüestió tenia dret a rebatre la resolució de l’expedient disciplinari administratiu, segons algunes fonts, la reubicació ja s’ha fet i tot segueix el seu curs normal. Adaptació salarial inclosa, segons que ha pogut saber l’Altaveu, la remuneració mensual bruta del funcionari en qüestió continua sent de poc més de 2.000 euros, “que no està gens malament”, segons que han explicat fonts coneixedores del cas, que d’una banda han tret ferro relatiu al fet, en conèixer l’afectat i les seves circumstàncies personals, però de l’altra també han admès que per la infracció comesa, segurament el que tocaria era una cosa ben distinta a la reubicació.

Altres fonts han assegurat que al departament d’aparcaments, d’on procedia l’ara degradat, no hi ha el millor ambient possible. I que hi ha algun funcionari ‘tòxic’, res a veure amb l’afectat per l’expedient disciplinari, sobre el qual el comú no actua malgrat que potser també caldria adoptar mesures per tal d’ ‘obligar’ el treballador comunal a què posi ordre i, alhora, per millorar el clima de treball.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending