David Astrié liderarà la llista de DA a la capital en les eleccions comunals

La decisió es va ratificar en la darrera reunió del comitè parroquial dels taronges a Andorra la Vella i manca saber si Miquel Canturri acceptarà continuar la dupla actual com a cònsol menor

El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié
El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié Toni Solanelles

Demòcrates per Andorra ja té el candidat a cònsol major per a les pròximes eleccions comunal a la capital. Serà l’actual màxim mandatari, David Astrié. Així s’ha validat en la darrera reunió del comitè parroquial dels taronges. El que no s’ha decidit, encara, és si es mantindrà la dupla amb Miquel Canturri. Aquest ha manifestat que “estic a disposició del partit”.

David Astrié ocupa el càrrec de cònsol major des del passat 1 de març quan Conxita Marsol va renunciar al càrrec per presentar-se en les eleccions generals del 2 d’abril i ara és l’actual ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge. Astrié havia estat el cònsol menor aquesta legislatura essent la mà dreta de Marsol. Ara, segons ha anunciat l’actual cònsol menor, Miquel Canturri, al programa de Ràdio Nacional d’Andorra ‘Obert per vacances’ i posteriorment ho ha confirmat a l’Altaveu, “en la darrera reunió del comitè parroquial es va ratificar David Astrié com a candidat a cònsol major”.

El que no se sap, encara, és qui l’acompanyarà de número dos. Preguntat al mateix Canturri si voldria continuar amb la dupla que hi ha ara mateix a la corporació, ha exposat que “estic a disposició del partit, però serà una decisió que es prendrà en la propera reunió del comitè el mes de setembre”.

Caldrà veure si la candidatura serà en solitari, tenint en compte els resultats de les passades eleccions generals en què DA va guanyar amb majoria absoluta, o si repetirà el pacte amb Liberals i SDP. El què està clar és que, de moment, ja s’ha aclarit una de les incògnites, encara que veient el resultat electoral de l’abril era més que evident que acabaria sent així.

Comentaris (15)

Trending