La construcció del Bicilab d’Andorra la Vella arriba a la recta final

El centre interactiu de la bicicleta obrirà les seves portes a l’estiu després d’un canvi i endarreriments

La cònsol, Conxita Marsol ha comprovat l'evolució dels treballs.
La cònsol, Conxita Marsol ha comprovat l'evolució dels treballs. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La construcció del Bicilab d’Andorra la Vella ha entrat a la fase final i el centre interactiu de la bicicleta obrirà les seves portes durant l’estiu vinent. S’ubica als baixos de l’edifici administratiu de Lídia Armengol.

El centre interactiu està integrat per més de 200 peces d’entre els anys 1860 i 1950, una de les col·leccions més importants d’Europa. És un projecte que incorpora experiències interactives per als visitants, de tal manera que es concep com un centre innovador i contemporani de referència.

Té un cost estimatiu d’1,5 milions d’euros i l’obertura arribarà quatre anys després de la firma del conveni entre el comú i la família Riberaygua, propietària de la col·lecció. El projecte va patir un canvi quan es va comprovar que la instal·lació no es podria executar segons s’havia plantejat perquè l’empresa adjudicatària (Playmedia) no havia mirat bé les mides de les peces que conformen la col·lecció. La idea inicial era comptar amb unes gàbies dins de les quals s’exposarien algunes de les bicicletes. 

Quan la direcció facultativa va començar a inspeccionar els models, va comprovar que tenien unes dimensions que obligaven a descartar la construcció de les esmentades gàbies. Aquest fet va aixecar  les crítiques dels consellers de l’oposició del comú d’Andorra la Vella, que ho van atribuir a la falta d’un pla director museístic. “Anem venuts”, va lamentat Dolors Carmona.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending