Els cònsols del Madriu signen una ‘treva’ a la farga

Astrié, Gili, Mas i Majoral acompanyen la ministra de Cultura en una visita al jaciment que està immers en la segona fase de l’excavació i posada en valor

Els assistents a l'excursió-visita.
Els assistents a l'excursió-visita. COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Encara que poques o moltes diferències es mantinguin, els quatre cònsols amb molts o pocs terrenys a la vall del Madriu-Perafita-Claror amb fet una mena de ‘treva’ en les seves pugnes territorials i de visió de la gestió del territori declarat d’interès cultural universal per la Unesco i han visitat la farga i el martinet, que estan en plena efervescència de posada en valor.

El cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, i els ‘titulars’ d’Escaldes, Rosa Gili, d’Encamp, Laura Mas, i de Sant Julià, Josep Majoral, han fet una excursió fins a la farga per veure l’evolució dels treballs que s’hi estan fent. Hi han anat acompanyats de la ministra de Cultura, Sílvia Riva, i d’altres tècnics comunals i de Patrimoni Cultural i responsables polítics. També amb cortalans i gent del territori que s’han afegit a la visita.

farga madriu
Una imatge de la farga aquest dijous. | COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El jaciment viu la segona de les quatre excavacions que hi ha previstes per realçar l’indret. Es va començar l’any passat i cada agost fins al 2024 s’hi van fent treballs per recuperar fins on es pugui l’esplendor d’un dels exemple més antics i ben conservats de la indústria del ferro en alta muntanya. Els dijous, justament, hi ha visites guiades al paratge.

Una de les zones de la farga on s'ha actuat.

Relacionat

Treballs a la farga del Madriu per refer-la i, alhora, per protegir el conjunt del jaciment

Després que el comú d’Andorra la Vella advertís al d’Escaldes que acudiria al Tribunal Constitucional si no modificava una ordinació en relació amb la gestió i la prohibició de l’accés rodat a la vall, i just davant la decisió escaldenca de fer un aclariment aprovant una nova ordinació, la tensió que hi havia principalment entre els dos comuns de les parròquies centrals s’ha rebaixat de manera important. L’excursió fins a la farga ho evidenciaria.

Comentaris (3)

Trending