​El comú descarta buscar recanvi per a la directora del Palau de Gel acomiadada de forma no causal

La corporació canillenca se centra en la complexa negociació de l’allargament del contracte de lloguer del terreny on està bastit l’equipament

Mònica López el dia de la seva presentació al costat del llavors cònsol menor David Palmitjavila.
Mònica López el dia de la seva presentació al costat del llavors cònsol menor David Palmitjavila. ATV

Ni la societat que formalment explota el Palau de Gel ni el comú de Canillo que n’és l’únic accionista no tenen cap intenció, almenys ara per ara, de cobrir la plaça de direcció que ha quedat vacant amb l’acomiadament de Mònica López. El cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, assumirà plenament el lideratge de la instal·lació. De fet, en certa manera, ja ho ha estat fent aquest darrer any, mentre López ha estat de baixa.

La fins ara oficialment directora del Palau de Gel, que va arribar al càrrec el gener del 2018 amb l’aval del llavors cònsol menor David Palmitjavila, màxim representant institucional de la societat, ha estat acomiadada aquest divendres pels responsables de recursos humans de la corporació. Segons que han confirmat fonts comunals, l’acomiadament ha estat no causal. Per tant, se l’ha liquidat amb les compensacions corresponents segons la legislació laboral vigent.

El comú no es planteja rellevar López, que ja des de l’entrada de l’actual majoria demòcrata tenia un peu i mig si no els dos a fora. Una baixa mèdica ha retardat la sortida malgrat que durant l’any que ha durat aquesta absència, el comú ha intentat negociar la sortida de la directora sense arribar a cap acord. Amb la direcció general vacant i coberta, de facto, per Francesc Camp, els càrrecs clau de l’equip del Palau de Gel són ocupats, segons les fonts comunals oficials consultades, per Meri Pastó (cap del departament comercial i de comunicació), Ignasi Santamaria (cap de finances), Guillem Martínez (cap de maneniment) i Pablo Jorges (cap d’instal·lacions esportives).

Una imatge del Palau de Gel.

Relacionat

El comú de Canillo ‘fulmina’ la directora del Palau de Gel després d’un any d’absència

El Palau de Gel, en certa manera, va a mig gas. I és que els esforços el comú els està fent en la negociació de l’allargament del contracte de lloguer del terreny sobre el qual està bastit el recinte socioesportiu. Les fonts comunals consultades s’han estimat més no referir-se als contactes que s’estan fent per no malmetre les converses que es mantenen. La negociació fa temps que dura i ara s’ha d’accelerar vist que el contracte d’arrendament actualment vigent venç el 31 de desembre. Les negociacions estan sent “molt dures i complexes”.

Les fonts consultades no han pogut confirmar si hi ha intenció, com es reclama des d’alguns sectors, de sotmetre els comptes del Palau de Gel a una detallada auditoria independent per poder donar totalment per tancada l’etapa de Mònica López al capdavant de la direcció de l’equipament vist que s’ha pogut ja fer efectiva la sortida de la fins ara directora de l’equipament i, alhora, hi ha -de fet ja fa gairebé dos anys- una nova majoria comunal tot i que sigui hereva de l’anterior.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending