El comú de Canillo ‘fulmina’ la directora del Palau de Gel després d’un any d’absència

L’actual majoria demòcrata ja feia temps que havia mostrat la seva intenció de prescindir dels serveis de Mònica López, que va arribar al càrrec del bracet de l’anterior cònsol menor

Una imatge del Palau de Gel.
Una imatge del Palau de Gel. ARXIU

Punt final al controvertit pas de Mònica López per la direcció del Palau de Gel de Canillo. El comú canillenc ha procedit aquest divendres a liquidar la fins ara màxima responsable de l’equipament socio-esportiu de la parròquia tot i que feia un any aproximadament que estava de baixa. L’acomiadament s’ha concretat enmig d’unes duríssimes negociacions per intentar renovar el lloguer del terreny on està bastit l’equipament.

López havia arribat a la direcció del Palau de Gel el gener del 2018. Des d’un bon inici, la seva tasca va ser molt qüestionada. Segons diverses fonts, mai no va ser la persona dinamitzadora que se suposava que el comú havia triat per donar un impuls al centre esportiu i social. A més a més, tampoc no hi va haver mai la connexió necessària amb la resta de professionals de l’empresa lligada a la institució comunal. De fet, ha estat l’equip sense directora el que ha tirat endavant. Però Mònica López tenia l’aval i la cobertura del llavors cònsol menor canillenc David Palmitjavila, que alhora era el màxim responsable institucional del Palau de Gel.

Només acabar-se el mandat, la nova majoria demòcrata ja es va plantejar un canvi al capdavant del Palau de Gel. De fet, segons les fonts, l’equip liderat per Francesc Camp tenia decidit el relleu de qui també és jutgessa internacional de patinatge artístic sobre gel i qui va presidir la Federació Andorrana de Patinatge. Les fonts consultades han assegurat que si el comú no va procedir a despatxar Mònica López va ser perquè aquesta va posar-se de baixa just quan es volia executar el canvi en la direcció de la instal·lació esportiva.

Una vegada resolta la situació enquistada en la direcció, els esforços comunals s’han de centrar en les negociacions per renovar (o no) el contracte de lloguer del terreny on està bastit el recinte esportiu

Durant prop d’un any que ha durat aquesta absència, Camp i el seu equip haurien intentat buscar una sortida, una solució per poder consumar el relleu en la direcció del Palau de Gel, que essent com és una societat empresarial, està participada al cent per cent pel comú i institucionalment ara és el cònsol major qui en porta les regnes. De fet, Camp, si cal, asseguren les fonts, també adopta decisions executives. Aquest divendres mateix s’ha procedit a executar l’acomiadament ja decidit fa dies. Les fonts consultades no han pogut assegurar que hagués estat just ara que la liquidada s’hagués posat d’alta. Tampoc no s’ha pogut concretar en quines condicions s’ha dut a terme el comiat. Sí que és clar que Mònica López ja ha quedat del tot deslligada del Palau de Gel.

Amb la situació laboral que hi havia enquistada ara resolta, i amb el canvi de corporació, hi ha diverses veus a Canillo, i no necessàriament de l’oposició, que demanden que es faci una auditoria a fons dels comptes del Palau de Gel. De tots els pagaments que s’han fet i es comprovi fil per randa que tot s’ha fet bé. L’auditoria, és clar, hauria de ser independent. Mantrestant, i ara per ara, no hi haurà recanvi formal de López. Els esforços comunals estan centrats en altres qüestions relatives al recinte esportiu i social.

El 31 de desembre arriba al seu terme el contracte de lloguer entre els propietaris del terreny damunt el qual està bastit l’equipament i el comú. Els contactes estan sent molt lents i costosos. Més encara, asseguren les diferents fonts que la negociació és molt dura i no està gens clar que arribi a bon port. Sia com vulgui, és tota una patata calenta per al comú de Canillo. Sinó es pot reeditar l’acord d’arrendament, l’equipament passa a mans de la propietat de la parcel·la. Si finalment es pot allargar el lloguer, la instal·lació requereix una inversió molt important perquè, ara per ara, hi ha moltes de les seves prestacions que estan a mig gas.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending