El conseller de Turisme d'Encamp creu que el mercat artesanal d'estiu és "una eina de dinamització"

Nino Marot diu que contribuieix a revitalitzar la vila ja que afavoreix la sortida als carrers i les terrasses, contribuint així a la reactivació econòmica dels comerços i establiments de restauració de l'entorn

Una de les paradetes del mercat.
Una de les paradetes del mercat. COMU D'ENCAMP

 El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica encampadà, Nino Marot ha manifestat aquest dissabte que el mercat artesanal d'estiu que es fa a Encamp i al Pas de la Casa "és una eina de dinamització per ajudar a la gent perquè surti al carrer, es quedi a la parròquia i, a més, tingui productes artesanals al seu abast". La cita arriba a la seva segona edició i compta amb 23 paradetes d'Andorra i també d'artesans que han vingut d'Espanya.

El mercat es va inaugurar aquest divendres i en el cas d'Encamp estarà obert tot el cap de setmana a la zona de la plaça Sant Miquel. Marot considera que contribueix a r a revitalitzar la parròquia mitjançant accions que afavoreixin la sortida als carrers i les terrasses, contribuint així a la reactivació econòmica dels comerços i establiments de restauració de l'entorn.

"Amb tot això el que volem és fomentar aquesta dinamització i que, de retruc, els comerços també se sentin beneficiats", ha indicat Marot.  Els dos primers dies, l'afluència de visitants ha estat notable a Encamp però també a la població del Pas de la Casa. Segons Marot "és una oferta més, una manera de fer veure els artesans del país. És una oportunitat interessant perquè els visitants vegin coses noves i productes que normalment no es troben als comerços". El mercat estarà en marxa fins al mes de setembre i propicia que a la parròquia encampadana es vesteixi d'un aire medieval i demostrar, al mateix temps, que altres parròquies poden organitzar coses a banda de l'eix central que formen Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Aquest cap de setmana, hi ha organitzades sortides guiades per descobrir el Tremat i la Mosquera. Les entrades, limitades a vuit persones per motius de seguretat, s'han exhaurit en poques hores. La jornada es tancarà amb un concert del grup Euphoria. Les paradetes estaran obertes fins a les deu de la nit. S’hi pot trobar des d’herbes remeieres a articles de fusta o penjolls de tota mena i des de marroquineria a formatges o embotits.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending