El consell d’infants proposa al comú d’Encamp la reforma de la sala de festes del Pas de la Casa

La diversitat funcional i la millora de l'espai públic centren altres temàtiques en la darrera trobada del curs

Tres integrants del consell d'infants d'Encamp i el Pas durant la sessió d'aquest dimarts.
Tres integrants del consell d'infants d'Encamp i el Pas durant la sessió d'aquest dimarts. COMÚ D'ENCAMP

El consell d’Infants ha presentat més de 30 propostes per Encamp i el Pas de la Casa, que aquest dimarts ha celebrat la seva segona i última sessió del curs escolar. Entre les propostes que ha recollit la cònsol Laura Mas hi figura la reforma de la sala de festes del Pas de la Casa, diverses iniciatives en l’àmbit social i intergeneracional i accions per fomentar l’ús d’energies renovables, entre d’altres.

La sessió ha comptat també amb la visita del síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica, Sandra Codina, que per primera vegada participaven en un consell d’infants i han rebut una gran quantitat de preguntes dels escolars, que s’han interessat pel Consell General, la figura dels síndics i les seves funcions.

Durant la sessió, les quatre escoles participants han preparat propostes d’àmbit social, com realitzar tallers intergeneracionals entre joves i la gent gran o tirar endavant iniciatives que converteixin Encamp en “una parròquia amiga amb les persones amb diversitat funcional”. També han sorgit idees per impulsar les energies renovables i propostes per reformar alguns espais comunals, com la sala de Festes del Pas de la Casa.

D’altra banda, els infants han proposat tasques de millora en els serveis de neteja, mobilitat i seguretat viària de la parròquia i algunes accions per incentivar la cultura entre la ciutadania, entre d'altres propostes.

La cònsol major, Laura Mas, ha agraït totes les propostes i la gran participació tant “dels infants com dels professors i d’UNICEF, entre tots ajudem a que el Consell d’Infants sigui una realitat i complim amb l’objectiu pel qual es va constituir, que és apropar als infants l’administració pública, que puguin dir la seva i que l’administració els escolti i tingui present les seves propostes”.

Comentaris

Trending