El concurs d’iniciatives ambientals d’Escaldes se centra en la millor gestió de l’aigua

Podran optar al concurs fins al 10 de novembre, quan acaba el termini per presentar la documentació, totes aquelles actuacions que s’hagin realitzat o que estiguin en curs durant el 2023

Presentació del concurs d'iniciatives ambientals.
Presentació del concurs d'iniciatives ambientals.

El comú d’Escaldes-Engordany, juntament amb el Govern, han organitzat un any més la 17a edició del concurs d’iniciatives ambientals. L’objectiu és premiar aquelles accions que es porten a terme des de diferents àmbits de la societat per potenciar el consum sostenible de productes i recursos; accions per reduir impactes negatius sobre el medi o per reduir l’impacte ambiental dels edificis i instal·lacions; activitats d’educació ambiental que fomentin la sensibilització i la conscienciació de la població, entre altres.

Enguany, pren importància la qüestió de l’aigua. D’aquí que un dels tres premis que es donaran vagi destinat a aquelles accions que estiguin focalitzades en l’estalvi, la conservació o la millora de la gestió d’aquest recurs. En aquest cas, la temàtica de l’aigua serà una de les tres categories que entra en concurs i la millor iniciativa rebrà un premi de 2.000 euros. També podran participar en el concurs tots els ciutadans, escoles, organismes públics, empreses i entitats sense ànim de lucre que estiguin realitzant o hagin realitzat durant aquest 2023 actuacions relacionades amb els àmbits descrits anteriorment.

A més, el 17è concurs d’iniciatives mediambientals 2023 comptarà amb una dotació de 7.000 euros que quedaran repartits de la següent manera, segons ha explicat la cap d’àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern, Laura Coll. Hi haurà dos premis de 1.500 euros i 1.000 euros, respectivament, per a les iniciatives ambientals guanyadores en la categoria "Ciutadania i empreses". Dos més, de 1.500 i 1.000 euros, respectivament, a les iniciatives ambientals guanyadores en la categoria "Escoles". I un premi temàtic l’entorn de l’aigua dotat amb 2.000 euros per a accions que promoguin l’estalvi, la conservació o la millora de la gestió de l’aigua. La data límit per presentar les candidatures serà 10 de novembre de 2023 a les 13 h. Els guanyadors es donaran a conèixer durant la setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Etiquetes

Comentaris

Trending