Els comuns veuen “posicions polítiques” darrere de l’oposició dels veterinaris al cens caní

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, assegura que la majoria de professionals sanitaris estan a favor del projecte i avisa que el tiraran endavant perquè “les seves demandes s’han tingut en compte i continua”

Els cònsols canillencs han estat molt crítics amb la posició dels veterinaris.
Els cònsols canillencs han estat molt crítics amb la posició dels veterinaris. COMÚ DE CANILLO

Els comuns que volen impulsar el cens caní per poder sancionar aquells propietaris que no recullen els excrements considera que l’oposició mostrada per, asseguren, “una minoria” dels veterinaris respon “a consideracions polítiques”. Des de les corporacions s’ha lamentat que encara no es té una resposta per part del col·lectiu per saber qui vol col·laborar i qui no en un projecte que, deixen clar, tirarà endavant. Asseguren, a més, que l’informe entregat en la reunió de la setmana passada respon a tots els dubtes de caràcter científic que se’ls van fer arribar.

La posició dels veterinaris no ha acabat d’agradar, ha quedat clar, als cònsols que volen impulsar el projecte de genotipatge als gossos. Així s’ha evidenciat en la compareixença davant els mitjans posterior a la reunió de mandataris parroquials celebrada a Canillo. Malgrat que la qüestió no estava a la taula de la trobada, en la roda de premsa sí que ha sortit l’assumpte i Francesc Camp ha volgut remarcar que la posició del col·lectiu sanitari, al seu entendre, no és unànime.

Al contrari, de fet, el cònsol major canillenc ha afirmat que “hi ha més veterinaris a favor del cens que en contra”. Per ara, ha admès, és una sensació, perquè com ha reconegut el cònsol menor, Marc Casal, malgrat que la reunió amb representants del sector va ser divendres passat, encara no tenen una resposta clara després d’haver donat resposta a “tots els punts amb els quals no estaven còmodes”.

Una imatge de la campanya promoguda pels comuns -excepte Escaldes- sobre l'ADN caní.

Relacionat

Els veterinaris s’oposen a la identificació canina a través de l’ADN

Almenys, ha admès, a tots els dubtes “científics”. I és que el cònsol menor canillenc no s’ha mossegat la llengua a l’hora d’assegurar que se’ls va presentar “altres consideracions que nosaltres entenem més aviat polítiques i no pas vinculada a temes professionals; creiem que en aquests punts no s’hi haurien de ficar els veterinaris”.

De fet, Casal els ha arribat a acusar de “voler marcar la feina als comuns”. En definitiva, ha afirmat, “es veu clar, hi ha algun veterinari que té posicions més polítiques que no pas de caràcter científic o d’aportacions i millores al projecte”.

 El que també han deixat clar tant Casal com Camp, així com la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, és que la voluntat és tirar endavant el cens caní malgrat l’oposició que ha aixecat. “Les demandes que s’han fet s’han tingut en compte i, ara, el projecte continua”, ha afirmat el cònsol major de Canillo que, però, no ha volgut aclarir com es faria si, finalment, hi ha un boicot de tots els veterinaris. “Hi ha qui hi creu i hi ha qui no. Ara ja no és un tema de detalls. El projecte està clar i definit. Farem el màxim perquè tiri endavant amb els professionals del país”, s’ha limitat a comentar.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending