Els comuns faran ofertes laborals a la borsa de treball de la Cambra i l’ARI per a joves estudiants

La iniciativa compta ara amb 24 empreses i una cinquantena de propostes, amb 187 alumnes donats d’alta, i s’entén que des del sector públic se li pot donar ara un nou impuls

Un moment de la reunió de cònsols celebrada a Encamp.
Un moment de la reunió de cònsols celebrada a Encamp. COMU ENCAMP

Les ofertes de treball dels comuns també es podran consultar via la iniciativa ‘Impuls Joves’, engegada des de la Cambra de Comerç i Andorra Recerca i Innovació. D’aquesta forma, s’entén que es podrà arribar a més gent del col·lectiu. Les corporacions han adoptat el compromís d’incloure aquests concursos, més enllà del BOPA, a la web i l’aplicació creada per a l’ocasió. Fins ara, hi ha 24 empreses apuntades amb un total de 187 estudiants donats d’alta.

‘Impuls Joves’ és una iniciativa conjunta de la Cambra i l’ARI que vol ajudar a persones que cursen estudis a trobar feines temporals i a temps parcial. Bàsicament, es tracta d’una borsa de treball per a estudiants menors de 25 anys. Fins ara, però, només hi participava el sector privat.

Aprofitant la celebració de la reunió de cònsols, representants de Cambra i ARI s’han trobat amb els mandataris i els han proposat que s’uneixin a la iniciativa. La idea ha estat ben rebuda. D’aquesta forma, i com ha explicat Laura Mas, d’Encamp, a partir d’ara, a banda de publicar al BOPA els concursos de feines temporals, també s’afegiran a la web i l’App creada específicament per posar en contacte totes dues parts.

Per ara, i segons s’ha traslladat als cònsols, hi ha 24 empreses adherides que tenen penjades una cinquantena d’ofertes. Pel que fa als joves estudiants, n’hi ha 187 donats d’alta. Ara, s’entén que amb la col·laboració dels comuns “ells també podran ser coneixedors dels edictes temporals que puguem arribar a fer”.

POTENCIAR EL CATALÀ

Per altra banda, els cònsols s’han trobat també amb representants de Política Lingüística, que els han traslladat la necessitat de donar un impuls a l’idioma oficial. Així s’ha acordat que a cada comú, quan algú presenti sol·licitud per obrir un nou comerç se li farà entrega d’un díptic on es recorda l’obligació de fer servir el català. “És important implicar-nos en la defensa de la nostra llengua”, ha manifestat Mas.

Comentaris

Trending