Els comuns faran aportacions a la llei d’agricultura i no descarten posar el cànnabis sobre la taula

Recorden que un dels objectius és trobar cultius alternatius al tabac i admeten que en la comissió que per valorar les propostes que es fan “s’exploraran totes les possibilitats”

Un instant de la reunió de cònsols, on s'ha presentat l'avantprojecte de la llei.
Un instant de la reunió de cònsols, on s'ha presentat l'avantprojecte de la llei. SFGA/J.A.VILADOT

Els comuns faran aportacions a la futura llei òmnibus per al sector de l’agricultura, que ja s’està treballant des del Govern. Un dels objectius del futur text és fomentar cultius alternatius, especialment per a substituir el tabac. Els cònsols han admès que una de les possibilitats és la del cànnabis, tot indicat que “s’exploraran totes les possibilitats”.

Aprofitant la celebració de la reunió de cònsols, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, s’ha reunit amb ells per presentar-los el treball realitzat fins ara, plasmat en un avantprojecte de llei. Des del Govern, però, s’és conscient de la importància que l’agricultura té també pels comuns i, per això, se’ls ha demanat col·laboració. A partir d’aquí, des de les corporacions parroquials es crearà una delegació per fer aquestes aportacions.

Molné veu necessari canviar la Llei d’urbanisme per permetre que es puguin fer construcions a precari de més de 400 metres quadrats perquè hi ha explotacions agràries que les necessiten

“És important la nostra participació i poder mantenir l’agricultura i la ramaderia. Es vol crear un entorn legislatiu que faciliti les estructures del sector”, ha explicat la cònsol de la Massana, Olga Molné. Un dels objectius del text és fomentar la implementació de nous cultius, fet que “és molt important arran del que pot passar amb el tabac”.

En els darrers temps, s’ha parlat de la possibilitat de permetre la producció agrícola de cànnabis per a finalitats terapèutiques. Preguntada sobre aquesta opció, Molné no ha negat que es pugui posar sobre la taula, tal com s’ha demanat des de l’Associació de Pagesos i Ramaders. “Entenc que quan haguem creat aquesta comissió s’exploraran totes les possibilitats i potser es parlarà també d’això”, ha comentat la cònsol massanenca.

Altres objectius del text, segons han explicat Molné i Conxita Marsol, les dues cònsols que han comparegut, són potenciar encara més la raça bruna fins que sigui “un emblema nacional”. També es vol facilitar l’expansió dels ramats ovins i el pasturatge “amb condicions homogènies a totes les races”.

Preguntada sobre quines poden ser les aportacions, Molné ha explicat que, almenys pel que fa al comú de la Massana, una idea que hi ha al cap es reclamar un canvi en la llei d’urbanisme per permetre construccions d’una major mida. L’actual legislació les limita a menys de 400 metres quadrats i, segons ha indicat la cònsol, “hi ha explotacions agràries que necessiten més”. Permetre construccions més grans “serviria per donar una ajuda als joves que volen impulsar explotacions agràries”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending