Els comuns consideren que una retallada dels seus impostos posaria en qüestió el marc jurídic

Recorden que gestionen un pressupost important, que fan moltes tasques, i que hi ha una llei de competències davant la possibilitat que Govern assumeixi alguns dels seus ingressos

Comentaris

Una imatge de la reunió de cònsols d'aquest dimarts a Sant Julià de Lòria.
Una imatge de la reunió de cònsols d'aquest dimarts a Sant Julià de Lòria. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els comuns no estan disposats a cedir fàcilment els ingressos d'alguns dels seus impostos com el de radicació de comerços a Govern. Tot i que els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili han explicat aquest dimarts que la primera reunió per a la reforma del marc fiscal de divendres va ser una presa de contacte, les corporacions locals recorden que hi ha un marc jurídic  i una llei de competències.

Els comuns valoren positivament les reunions per a la reforma del marc fiscal perquè habitualment no se'ls té en compte en temes que tenen més protagonisme al Consell General i a Govern. Segons Rosa Gili a la primera trobada de divendres "no se'ns va demanar que haguéssim de retallar res" i afirma que la de divendres "va ser només una primera presa de contacte".

És un secret a veus, però, que una de les propostes de Govern passaria per assumir l'impost de radicació d'activitats comercials, empresarials i professionals per incloure'l dins del de societats i transferir-ne una quantitat encara per determinar a les corporacions locals.

Aquestes però no estan disposades a cedir fàcilment. Gili ja ha avançat que "s'hauria d'obrir el debat i que cal una reflexió profunda". Ha recordat que hi ha lleis i la pròpia Constitució que avalen el paper dels comuns. El tema no s'ha tractat durant la reunió de cònsols però ha sogit a la roda de premsa posterior.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending