El comú de Sant Julià entrega a la Creu Roja les claus del futur centre de dia per a gent gran

El dispositiu pot atendre nou persones i el contracte entre les dues institucions té vigència per a un termini de cinc anys

Comentaris

Jordi Fernàndez i Josep Majoral durant l'acte de lliurament de les claus de l'espai de Sant Julià.
Jordi Fernàndez i Josep Majoral durant l'acte de lliurament de les claus de l'espai de Sant Julià. B. N.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha entregat aquest dimecres al director de la Creu Roja, Jordi Fernàndez, les claus del futur centre de dia per l'atenció diürna de persones grans de la parròquia. El centre pot atendre nou persones i el contracte té una durada de cinc anys.

Per a aquesta cessió, el comú no percebrà cap contraprestació econòmica. El centre neix com un projecte de suport sociosanitari al col·lectiu de la gent gran de la parròquia. i respon a una vella reivindicació de l'assemblea de la Germandat de Sant Sebastià. Per aquest motiu el lliurament de claus s'ha fet aquest dimecres coincidint amb la festa de Sant Sebastià. El centre donarà suport a persones fràgils i vulnerables promocionant un embelliment saludable i autònom. El centre s'ubica a l'edifici Glòria, a la plaça Major.

El comú ha fet una inversió d'uns 25.000 euros. Els treballs han consistit en l'adaptació d'un bany, alguna petita reforma i l'adquisició de mobiliari. "És un espai que ja teníem i per això ens ha costat poc poder-lo habilitar", ha dit Josep Majoral. A més, ha destacat que el centre de dia permetrà que la gent gran que actualment és a la Llar de Lòria visqui un període de transició abans d'ingressar en una residència. "Fer aquest pas, sense desvincular-te de la parròquia, és un fet important", ha comentat. 

Fernández, per la seva part, ha posat en relleu que les converses amb el ministeri d'Afers Socials per afavorir una ràpida obertura "ja estan en marxa", i el projecte ja està dipositat  Tràmits del Govern. Ara només falta que el ministeri de Salut "ens digui els requisits que ens demanaran a nivell de les mesures preventives". El centre comptarà amb dos treballadors i s'oferiran tallers cognitius.

 

Comentaris

Trending