El comú de Sant Julià descarta els edificis tant de Catsa com de Laudor

Els dos immobles, que havien estat fàbriques de tabac, estan a la venda, i malgrat que la corporació hauria fet sondejos en relació almenys d’un dels locals, la inversió que caldria fer és inabastable

Un detall de l'edifici de Catsa.
Un detall de l'edifici de Catsa. ARXIU

Malgrat reconèixer que serien dos immobles que solucionarien diverses necessitats públiques, el comú de Sant Julià no té ara mateix un interès formal ni amb el recinte de Catsa ni amb el de Laudor. Els dos immobles, que van acollir sengles potents fàbriques de tabac, estan en el mercat immobiliari. Per ara, no tenen pretendents en ferm. L’edifici que hi ha la zona de les Arades acaba d’entrar formalment en el mercat immobiliari mentre que l’altra, a tocar de l’antiga casa comuna laurediana, fa més temps que està en venda.

Fonts comunals han assegurat que no hi ha interès comunal. Però altres fonts properes a la corporació han assegurat que l’interès ha decaigut perquè la inversió que hauria de fer l’administració comunal és ara per ara inabastable per a les arques públiques. Segons les fonts, de ben segur s’havia demanat preu per Catsa. No ha transcendit per quin valor s’ha posat al mercat. Però són uns quants milions d’euros.

L'antiga fàbrica de tabacs.

Relacionat

L’edifici de la Catsa de Sant Julià es posa en venda

Per a Laudor, que és un recinte més petit, se’n demanen 3,3 milions. L’edifici de la zona de les Arades prou podria acostar-se al doble. A més a més, han recordat diverses fonts, caldria fer un important desemborsament per afrontar les reformes estructurals que calen fer a l’edifici, i que ja van impedir que aquest immoble es convertís en una galeria de tir.

Comentaris (1)

Trending