El comú de Sant Julià comença el camí per reordenar la plaça Major

Ha contractat un tècnic per a la redacció del projecte de reparcel·lació de la zona que haurà d'estar enllestit en un mes i mig

Comentaris

La plaça Major de Sant Julià vista des del Camp de Perot.
La plaça Major de Sant Julià vista des del Camp de Perot. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha contractat un tècnic per a la redacció del projecte de reordenació i reparcel·lació de la Plaça Major.  L'import és de 27.274,50 euros i el temini d'execució del treball és ue 47 dies. La contractació es va aprovat en la junta de Govern del 28 d'octubre.

La redacció del projecte serà el primer pas per rehabilitar la plaça que és una de les propostes de l'actual majoria comunal en aquest mandat.  “Volem mantenir l’esperit de plaça Major” i fer-ho de la mà dels propietaris,  explica el cònsol major lauredià, Josep Majoral.

El treball ha de recollir propostes per millorar la zona que podrien passar per una reducció de l’alçada dels edificis fins a un màxim de quatre plantes, construir un accés des del Camp de Perot a la plaça Major amb un ascensor i obrir un carrer des de la sala de vetlles, a més d'alliberar un espai públic. Per la millora es tindrà en compte la Llei de sòl i el Pla d’Urbanisme, que permet aixecar edificis de set plantes. Hi ha tres propietaris que ja han entrat un projecte al comú on ara hi ha un terreny protegit per una tanca.

El projecte també preveu traspassar edificabilitat d’un lloc a un altre, fer permutes o fins i tot modificar les alineacions. Els propietaris estan a l'espera de tenir-lo a les mans per decidir quin tipus de construcció efectuaran.

 

 

 

 

Comentaris

Trending