El comú de Sant Julià oficialitza la pràctica d’esquí sobre rodes a la carretera de la Rabassa

La corporació ha pres la decisió tenint en compte el seu interès per potenciar la pràctica de l’esport i realitzar activitats per dinamitzar la parròquia

Tres participants en la Pujada a la Rabassa.
Tres participants en la Pujada a la Rabassa. ARXIU

El comú de Sant Julià de Lòria ha autoritzat la circulació i la pràctica de 'rollers' (esquí sobre rodes) a la carretera de la Rabassa. La corporació ha pres la decisió tenint en compte el seu interès per potenciar la pràctica de l’esport i realitzar activitats per dinamitzar la parròquia, així com que la carretera de La Rabassa és una zona idònia per realitzar entrenaments en alçada.

Les persones que transitin per la via pública autoritzada pel comú han de circular i respectar les normes de circulació, senyalització i la seguretat viària establertes a la Llei del Codi de la circulació. A la carretera de la Rabassa ja s'hi ha també una pujada que forma part. L'esquí sobre rodes,originat com a mètode d'entrenament per a l'esquí de fons, és un equivalent fora de neu.

Els esquís de muntanya són similars als esquís de neu però tenen un marc més curt i tenen rodes als extrems i s'utilitzen sobre una superfície dura. La tècnica d'esquí utilitzada és molt similar a la que es fa servir per a l'esquí de fons sobre neu. La gent imita la tècnica de l'esport i la pràctica preparada per a les temporades d'hivern. L'esquí sobre rodes és ara reconegut com un esport per dret propi amb clubs i competicions.

La carretera de la Rabassa també és molt utilitzada pels ciclistes ja que ha estat l'escenari d'etapes de la Vuelta a Espanya i de la Volta a Catalunya.

 

Comentaris (4)

Trending