El comú de la Massana traslladarà Tràmits a la planta baixa “per millorar-ne l’accessibilitat”

La corporació es dota d’un suplement de crèdit de 350.000 euros per poder fer els treballs, que encara estan pendents del projecte

Una imatge del comú de la Massana.
Una imatge del comú de la Massana. ARXIU

El comú de la Massana traslladarà el servei de Tràmits de la primera planta de l’edifici de la Closeta a la planta baixa per tal de millorar “l’accessibilitat” i que tot plegat sigui “més còmode” per a l’usuari, segons que ha explicat la cònsol menor massanenca, Eva Sansa. Per fer possible els treballs, la sessió de consell comunal d’aquest dijous ha aprovat un suplement de crèdit de 350.000 euros. En breu s’aprovarà el projecte i es licitaran les obres.

La Massana és l’única parròquia que el seu servei comunal de Tràmits no està en una planta baixa i Sansa ha reconegut que hi ha persones que quan acudeixen al comú tenen dificultats per trobar el lloc on han d’acudir. D’aquí que s’hagi acordat canviar l’emplaçament. El projecte i el plec de bases “estant bastant avançats” i es preveu que en la propera sessió de consell de comú es pugui aprovar.

No hi ha una data concreta de quan el trasllat podria ser una realitat, però es vol que sigui tan aviat com sigui possible tenint en compte, ha remarcat la cònsol menor, que “ja hi ha un emplaçament per als tràmits” i, en conseqüència, els treballs que s’hagin de fer no suposaran cap inconvenient.

MILLORA DE VORAVIES

La sessió també ha servit per aprovar un suplement de crèdit de 793.715 euros que es destinaran a construir un tram més de voravia en el pla de millora de la connexió dels pobles massanencs amb el centre de la parròquia. En aquest cas es tracta d’un tram entre Terra Mora i pràcticament la Massana, amb la qual cosa es dotarà de voravia la CS-321 entre Sispony i el centre parroquial.

La cònsol major, Olga Molné, ha insistit que aquests treballs, que es van fent per fases, tenen l’objectiu “d’amabilitzar al màxim els carrers de la parròquia” i permetre que dels pobles al centre s’hi pugui anar caminant. En concret, les obres per al tram que ara es vol construir s’haurien de poder iniciar entre final de primavera i principi d’estiu. “No hi ha ni una data ni un termini concrets” perquè tot plegat “està en una fase d’estudi molt inicial”.

CARTA AL MINISTRE

Durant la compareixença posterior a la sessió de consell de comú també s’ha posat de relleu la carta que veïns d’Arinsal i Erts, i especialment d’aquest darrer poble, han fet arribar al ministeri d’Ordenament Territorial demanant que s’accelerin les obres d’ampliació de la voravia a la carretera general. Les dues cònsols han reconegut que aquests treballs són una prioritat i “una promesa” i que tenen la convicció, després de reunir-se amb el titular ministerial, Víctor Filloy, que el Govern també té la voluntat “d’agilitzar” la qüestió.

De fet, Sansa ha explicat que l’executiu ja ha pressupostat un tram més de voravia entre Erts i la Massana. Sobre la mateixa qüestió, el conseller de Participació Ciutadana, Guillem Forné, ha celebrat que els veïns, en aquest cas organitzats en comunitats de propietaris, hagin estat proactius i s’hagin adreçat directament a Govern. “És una bona manera”, ha remarcat Forné.

Comentaris (1)

Trending