El comú de la Massana intenta agilitzar el trànsit amb una rotonda al centre del poble

Des de dilluns, s’habilitarà un punt rodó a l’avinguda Sant Antoni amb la cruïlla amb Costes de Teixidó que permetrà els vehicles que vinguin de les escoles poder girar directament cap a Ordino

El tram de l'avinguda Sant Antonio on es posarà el punt de gir.
El tram de l'avinguda Sant Antonio on es posarà el punt de gir. COMÚ DE LA MASSANA

El comú de la Massana engegarà dilluns una prova pilot per intentar millorar el trànsit pel centre del poble amb la instal·lació d’una rotonda a l’avinguda de Sant Antoni, en la confluència amb Costes de Teixidó. D’aquesta forma, es vol comprovar si es pot agilitzar la circulació dels vehicles, especialment els que baixen de les escoles. En aquest cas, aquells que vulguin anar cap a Ordino no hauran de baixar per canviar de sentit fins al punt rodó que hi ha al costat de l’hotel Marco Polo.

El projecte s’emmarca en el disseny d’un pla de millora del trànsit rodat a la parròquia en el qual el comú treballa des de fa mesos. Així, des de la corporació es recorda que la carretera de la Massana, la general 4, suporta un elevat pas de vehicles, a causa del gran increment de població tant a la mateixa parròquia com a Ordino en els darrers anys. Els problemes es concentren al matí, coincidint amb l’entrada a la feina i a les escoles, i a la tarda, a la sortida dels col·legis i el progressiu retorn a la llar.

L'objectiu és millorar la fluïdesa de circulació pel centre de la Massana.

Relacionat

La Massana treballa en un pla per agilitzar el trànsit pel centre del poble

Un cop obtingut el vistiplau del Ministeri d’Ordenament Territorial, ja que el Govern és qui té la competència en carreteres generals, a partir de dilluns començarà a funcionar un dispositiu, en període de prova. Amb la instal·lació d’una rotonda a l’Avinguda Sant Antoni, amb la confluència de Costes de Teixidó, es pretén agilitzar el trànsit, ja que els vehicles que baixen de les escoles es distribuiran en les dues direccions. És a dir, per anar direcció Ordino,  no caldrà baixar fins a la rotonda del Marco Polo.

A més, durant dues franges horàries –entre 8.30 i 9.30 h i de 16.30 a 17.30-.  s’establirà un únic sentit d’accés a les escoles: tothom haurà de pujar pel carrer Major i baixar per Costes de Teixidó. Una altra mesura que s’aplicarà durant aquest horari és la inhabilitació de tres passos de vianants al centre del poble i la potenciació del pas soterrat a l’altura del Marco Polo, ja que es tracta d’un pas completament segur, sobretot per als infants.

“Es tracta d’una prova pilot que pensem que pot donar bons resultats, ja que l’objectiu és agilitzar al màxim la circulació, evitant els alentiments”, ha assegurat la cònsol menor, Eva Sansa. En les pròximes setmanes s’analitzarà el resultat de la mesura i si és satisfactori s’implantaran altres accions que contempla del pla de millora de la mobilitat de la Massana.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending