El comú d’Escaldes, tranquil per la quantitat de locals buits a l’avinguda Carlemany

L’informe del Pla Estratègic de Turisme de Compres presentat pel Govern indica que la xifra d’espais sense utilitzar en aquest tram ha augmentat d’un 6% a un 16% des del 2015

L'avinguda Carlemany en una imatge d'aquest mes de novembre.
L'avinguda Carlemany en una imatge d'aquest mes de novembre. Eix central

El Pla Estratègic de Turisme de Compres engegat pel Govern al 2015 ja ha arribat al seu fi, i això ha comportat un informe de l’evolució dels principals eixos del país. Entre ells, l’avinguda Carlemany, a Escaldes-Engordany. Allà, s’assenyala que el nombre de locals buits havia augmentat del 6% al 16% en els últims sis anys. Des del comú, però, es mostren tranquils amb aquesta xifra i asseguren que en cap cas l’activitat comercial de la zona perilla.

A l’informe, presentat per la consultora Intueri, s’assenyala que l’avinguda Carlemany és un “espai en transició respecte a la seva configuració comercial”. Entre aquests canvis, s’inclou un augment dels locals buits, que passen de ser el 6% a un 16%. Pel que fa als sectors, el de la moda és el que ha perdut més força, però continua sent el que més presència té. Els que han crescut en els darrers sis anys han estat la perfumeria i el lleure i la cultura.

Des del comú, per tant, asseguren que l’activitat comercial de l’avinguda Carlemany no es veu per a res afectada per aquest augment aparent dels locals buits. Principalment, indiquen que arran de la pandèmia és possible que algú s’hagi vist en l’obligació d’abandonar l’espai, “però difícilment els comerços de la Carlemany estan tancats sense motiu”. De fet, a la presentació de l’informe ja es va indicar que a la zona s’estava donant una transformació evident de la manera en què s’ubicaven les botigues i en què es distribuïen els espais.

A més, la corporació també ha fet referència a la construcció de les torres, que, en el cas de la que topeta amb l’avinguda, ha suposat la destrucció dels locals que s’ubicaven allà. Tot i això, asseguren que quan l’estructura estigui en funcionament es recuperaran, ja que s’espera que els locals de les plantes inferiors es destinin, gairebé amb un 90% de possibilitat, a comerços. “La realitat és que la seva desaparició és transitòria, ja que ara es construiran de nou”, apunten des del comú.

Unes altres dades que reafirmen la tranquil·litat del comú són les que es van facilitar des del departament d’Estadística, i que assenyalen Escaldes com la tercera parròquia en creixement net de comerços del 2021. Concretament, es van sumar 139 establiments nous, fruit de la diferència entre les 245 altes i les 106 baixes. “Si s’han tancat alguns locals no ha sigut perquè l’economia no vagi bé, sinó perquè l’arrendatari no ha volgut renovar contractes”, asseguren.

Comentaris (3)

Trending