El comú d’Escaldes considera les possibilitats per als nous locals de l’avinguda del Fener

A la sessió de consell també s’ha aprovat la signatura del conveni perquè l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell es pugui connectar a la xarxa d’aigües d’Andorra la Vella en cas de necessitat

La sessió del consell de comú d'Escaldes avui
La sessió del consell de comú d'Escaldes avui

El comú d’Escaldes-Engordany rebrà tres locals situats a l’avinguda del Fener, gràcies a la cessió obligatòria del 15%. Aquests espais tenen un total de mil metres quadrats, als quals la corporació sumarà l’adquisició d’un altre de 122 metres, per 284.000 euros. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, ha assegurat que “havíem d’aprofitar l’oportunitat d’adquirir-los al preu que ho fem, per sota del preu de mercat”. Però, el gran dubte sorgeix en què s’emplaçarà allà una vegada finalitzin les obres i, la corporació baralla diverses possibilitats.

L’oposició, que ha votat a favor d’aquest projecte, ha traslladat els seus dubtes sobre l’ús que se li podia donar a aquests locals, que estan situats en una zona molt cèntrica de la parròquia. Jordi Vilanova ha explicat que, la por que els sorgia era que es traslladessin alguns serveis que es donen ara en altres localitzacions, “com la biblioteca o el CAEE”. Principalment, el que han exposat els consellers demòcrates ha sigut que aquesta adquisició no serveixi de precedent per treure atractius de la part alta de la parròquia, que és precisament el que es vol potenciar.

En aquest sentit, la cònsol major, Rosa Gili, ha afirmat que cap dels serveis que es donen ara a la part alta se situaran a l’avinguda del Fener. Aquests tres locals es destinaran per a altres funcions que ja fa temps intentant fer-se des del comú, però no es comptava amb l’espai necessari. Gili ha exposat que és possible que s’encabís un taller tèxtil, o de dansa, entre altres possibilitats. “Tenim molts departaments demanant per poder fer accions i aquesta era una molt bona oportunitat”, ha puntualitzat Dolsa. A més, la cònsol ha assegurat que, en cas que no se li pogués donar sortida, “cosa molt complicada”, sempre es pot fer un contracte de cessió.


La parcel·la on s'està construint el futur edifici de despatxos.

Relacionat

El comú d’Escaldes guanyarà més de 1.100 metres quadrats en locals a l’avinguda del Fener

D’altra banda, en aquest consell de comú també s’ha donat el vistiplau a la signatura del conveni entre Escaldes, el comú d’Andorra la Vella, el SAAS i CAPESA per a la connexió alternativa de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell a la xarxa d’aigua de la capital. Aquest pacte ja fa molt temps que hi és sobre la taula, i dóna la seguretat a l’hospital en cas de necessitat.

Comentaris

Trending