El comú d’Escaldes guanyarà més de 1.100 metres quadrats en locals a l’avinguda del Fener

La gran part dels immobles són fruit del pagament en espècie de l’impost de construcció i de la cessió d’un bloc de despatxos que s’està edificant al número 28 de la via, però la corporació també invertirà 285.000 euros per ampliar els espais que es quedarà

La parcel·la on s'està construint el futur edifici de despatxos.
La parcel·la on s'està construint el futur edifici de despatxos. G. P.

El comú d’Escaldes-Engordany ha tancat un doble acord per aconseguir en el futur més de 1.100 metres quadrats de locals en un edifici que s’està construint a l’avinguda del Fener. Gran part d’aquests immobles serà fruit de la cessió urbanística, però la corporació també preveu destinar prop de 285.000 euros per comprar més espais del futur bloc. L’actual majoria considera que “és interessant” disposar d’aquestes propietats a la zona.

L’operació, amb un doble vessant, s’ha d’aprovar el pròxim dilluns en sessió de comú. Els locals estaran a la promoció immobiliària que s’està edificant a la parcel·la del número 28 de l’avinguda, on fins fa uns anys hi havia hagut diferents locals d’oci nocturn. Ara, s’està construint un edifici de locals i despatxos, part dels quals acabaran a les mans del comú.

Per un costat, 1.006,07 metres sortiran de l’acord al qual s’ha arribat amb l’empresa impulsora del projecte, COPSA. Així, s’ha acceptat que el pagament de l’impost de construcció i el de la cessió econòmica corresponent no sigui en diners sinó “en espècie”. I, per tant, en forma d’alguns dels locals del futur edifici.

El comú, però, considera especialment “interessant” tenir aquests espais a aquesta part de la parròquia. I, per això, també ha arribat a un acord per comprar més locals. En concret, 122,74 metres quadrats més. Per aquests, la corporació pagarà un total de 284.729,19 euros, segons els acords que s’han d’acabar adaptant al ple.

Fonts consultades admeten que es tracta d’una inversió de futur. I és que les obres de l’edifici tot just han començat. Es considera que, fins i tot, podrien haver d’esperar a rebre els locals ja en el pròxim mandat.

Comentaris

Trending