El comú d’Escaldes-Engordany aprova un crèdit extraordinari de 376.000 euros per l’edifici Caldes

El conseller de la minoria de Demòcrates, Miquel Aleix ha mostrat la seva sorpresa en considerar que al principi la quantitat era una altra

Comentaris

Els cònsols i la secretària general del comú durant la sessió d'aquest dimecres.
Els cònsols i la secretària general del comú durant la sessió d'aquest dimecres. BRU NOYA

El comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat aquest dimecres un crèdit extraordinari de 376.000 euros pels treballs de reforma de l'edifici Caldes. Hi havia fuites d'aigua i altres problemes de manteniment. S'ha de canviar, entre altres, l'aire condicionat i el sistema elèctric. En un principi la previsió era reparar-les i no canviar-les, com s'haurà de dur a terme. Pel moment, ja s'han fet els treballs de la coberta.

El conseller de la minoria de Demòcrates, Miquel Aleix ha mostrat la seva sorpresa pel crèdit ja que en un principi l'estimació era de 140.000 euros. Amb tot, Aleix ha reconegut que les reformes s'han de fer i ha dit que hi ha hagut manca d'informació. Actualment l'edifici està tancat i tot l'entorn està en obres.

Aleix ha dit que la manera de treballar de la majoria no és correcta. "Ja hem denunciat moltes vegades que la manera d'actuar no és la correcta. No és una manera de treballar. Hem volgut marcar un punt d'inflexió votant en contra, pel plantejament però per la manera de fer". Els demòcrates han advertit que continuaran votant en contra en els temes que no tinguin una informació prèvia. "Nosaltres no compten per a la majoria i no volem fer una oposició destructiva. La volem fer constructiva", ha apuntat el demòcrata Jordi Vilanova.

La també consellera de Demòcrates, Núria Barquín ha assenyalat que han tingut la informació a la sessió de comú i que el tema no s'ha tractat a la comissió d'urbanisme i tampoc a la de finances. Gili ha reconegut que "tenen tot el dret del món a discrepar" i ha afegit que no s'ha aprovat el pagament, només el crèdit. Els consellers de Demòcrates han votat en contra i les obres s'efectuaran aquest mateix any.

Un altre crèdit aprovat ha estat el de la col·laboració amb Andorra Turisme per l'Andorra Taste. Gili ha subratllat que "és un projecte de país". El suplement de crèdit és de 150.00 euros quan l'aportació el 2022 va ser de 100.000. Per Gili aquesta col·laboració demostra que les administracions han d'anar juntes, de la mà. "Una de les potes de l'economia andorrana és la turística", ha afegit.

La cònsol major ha destacat la importància de l'acte amb la participació de cuiners molt coneguts com Joan Roca del Celler de Can Roca  de Girona i Gastón Acurio. El xef peruà, que agafa el relleu del francès Michael Bras, va ser el primer cuiner que va posicionar la gastronomia del seu país en l’àmbit internacional, posant en relleu especialment la responsabilitat social de la cuina i donant valor al producte i als productors de la seva zona.

Durant la sessió també s'ha aprovar l'expedient de contractació per a la concessió de la gestió i manteniment del forn incinerador del cementiri de la Plana i la subsegüent convocatòria d'un concurs públic amb aquesta finalitat. Les noves condicions són més garantistes per les dues parts interessades, és a dir, el comú d’Escaldes-Engordany i la concessionària.

Comentaris

Trending