El comú d’Escaldes-Engordany adquireix la parcel·la de l’antic Hotel Pla

El terreny, a la plaça Santa Anna, s’ha comprat per 500.000 euros, després de molts anys de lloguer per part de la institució pública

Plaça Santa Anna, a Escaldes-Engordany
Plaça Santa Anna, a Escaldes-Engordany Pilar Candel

Al consell de comú celebrat avui, la cònsol major, Rosa Gili, ha fet pública la compra de la parcel·la corresponent a l’antic Hotel Pla. Aquest terreny, situat a la plaça Santa Anna, s’ha adquirit per un valor total de 500.000 euros. Després de molts anys d’arrendament per part de la corporació i de la finalització del contracte, s’ha negociat amb les propietàries privades per arribar a aquest acord.  

Aquesta parcel·la, tal com s’ha indicat al consell, ja s’havia utilitzat al llarg dels anys com a plaça pública, però el contracte es va rescindir perquè es volia vendre. Gili, ha afirmat que des del comú es va fer una proposta i es va tenir un temps de negociacions. Finalment, la corporació i les propietàries van arribar a un acord satisfactori per a ambdues parts. Gili, ha assegurat que no es farà cap obra de millora a aquest espai.

El terreny, situat a la zona alta d’Escaldes, està emmarcat en la zona més antiga, on no hi ha pràcticament parcel·les per construir. “Existeix la intenció de protegir aquest espai i posar en valor una zona històrica. Amb aquesta compra, a més, ens assegurem que no es farà cap edifici privat”, ha indicat Gili. Per part de l’oposició, el conseller demòcrata, Miquel Aleix ha afirmat que “és important seguir adquirint patrimoni, i més si és a un preu raonable”.

Comentaris (6)

Trending