El comú d’Escaldes continua la instal·lació d’enllumenat públic LED

La corporació ha assolit un percentatge de reducció del consum energètic superior al 15% durant el gener i el febrer, i amb els nous fanals, del 30%

Un dels nous fanals d'Escaldes-Engordany
Un dels nous fanals d'Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany ha superat el percentatge de reducció del consum energètic que es va fixar el passat mes d’octubre. De fet, des de l’aprovació de les esmentades accions, la corporació ha protagonitzat un estalvi superior i ha mantingut aquesta tendència durant els dos primers mesos de l’exercici d’enguany. Tant és així que l’estalvi energètic de gener ha estat del 23% mentre que el de febrer ha estat del 18%.

Un estalvi energètic que es pot traslladar també en l’enllumenat públic, és a dir, en la il·luminació de carrer de la parròquia, que supera el 30%. Una xifra que s’ha assolit gràcies a la incorporació del LED, dispositius de baix consum, que es poden manipular a través de la telegestió. Una pràctica, la del LED amb telegestió, que consisteix a graduar i programar la potència de cada LED al 50% de la seva potència total. Alhora, en les zones on encara no s’ha instal·lat el LED, el Comú aplica l’apagada alternativa, és a dir, mentre un fanal està encès el del costat està apagat i així successivament.

Els treballs per convertir tot l’enllumenat públic a LED estan avançant. Fins ara ja s’ha instal·lat a tots els fanals de l’avinguda Fiter i Rossell, Pessebre, Copríncep de Gaulle i Étang Salé. En aquests moments els treballs estan en curs a Sant Jaume i als camins de Valira i Salita.  

Comentaris

Trending