El comú d’Encamp impulsa la remodelació del pont de Sant Miquel

La passarel·la sobre el Valira d’Orient ja té vint anys i presenta deficiències, com ara la fusta de l’estructura, que cal rehabilitar en una actuació que es calcula costarà uns 120.000 euros

El pont de Sant Miquel, a Encamp.
El pont de Sant Miquel, a Encamp. G.P.

El comú d’Encamp impulsarà durant la primavera la rehabilitació del pont de Sant Miquel, que connecta els passeigs de l’Alguer i de Mojácar amb l’avinguda Joan Martí. Es vol que els treballs estiguin enllestits abans de l’estiu per assegurar el manteniment d’una infraestructura força transitada. El cost estimat de l’actuació ascendeix a 120.000 euros.

Com s’ha indicat des del comú, el pont ja té 20 anys d’antiguitat -es va construir el 2003- i, per tant, “ja li toca” ser sotmès a un manteniment. No es tracta pas de fer-ne un de nou, però sí de reforçar-lo. També es tractarà el terra perquè sigui antilliscant.

Entre altres coses, cal arranjar la fusta que fa de paviment que, amb el pas del temps, s’ha anat deteriorant i, a més, presenta perill de relliscades. També hi ha zones metàl·liques que s’han oxidat i caldrà reparar-ho, a més de donar una mà de pintura a tota l’estructura.

A més s’ha pogut constatar que els caps ponts de formigó armat s’han malmès per les sals que es tiren a la passarel·la per treure la neu i el gel. La resta de baranes i elements metàl·lics, també s’hauran de repintar i protegir per donar-los-hi major durabilitat. En algunes zones concretes de barana, s’haurà de reparar amb passamans metàl·lics de reforç.

Ara, el comú ha publicat el concurs per contractar l’empresa que es faci càrrec dels treballs. Es preveu que durant l’abril es pugui adjudicar l’obra. Es calcula que, un cop es comenci, es trigarà unes sis setmanes a tenir tot enllestit. Per tant, abans de finals de primavera hauria d’estar completat. El pressupost estimat és de 120.000 euros.

Comentaris (1)

Trending