El comú d’Encamp enderroca l’antiga caseta de turisme del Pas de la Casa

Les obres per tirar a terra l’edifici, que molts veïns consideraven un símbol i història de la localitat, s’han fet aquest dimarts al matí gairebé per sorpresa

Un moment de les obres d'enderroc de la caseta de turisme del Pas.
Un moment de les obres d'enderroc de la caseta de turisme del Pas. D.Calvo

El comú d’Encamp ha començat aquest dimarts l’enderroc de l’antiga caseta de turisme del Pas de la Casa, una estructura que, per a molts veïns de la localitat , és dels pocs edificis simbòlics i històrics del nucli fronterer. Molts d’ells es van oposar a la decisió de tirar-la a terra, però tot just van aconseguir treure de la corporació el compromís de construir més endavant una reproducció al carrer Sant Jordi.

El passat gener, el comú va anunciar la voluntat d’enderrocar l’immoble, en el marc del projecte de remodelació dels entorns de l’església del Pas. Es va argumentar que l’edifici patia problemes recurrents d’humitat i de filtracions de gel i d’aigua que no s’havien pogut solucionar i que la millor solució era la seva destrucció que, a més, havia de permetre reordenar els espais.

La decisió no va agradar gens a bona part dels veïns pascasencs, que consideren que la caseta és (o millor dit era) un dels pocs vestigis històrics de la localitat fronterera. De fet, molts d’ells van expressar el seu refús a la mesura i es va impulsar, entre altres accions, una recollida de signatures en contra de l’enderroc a Change.org. També s'hi va mostrar contrària a la decisió la minoria del Partit Socialdemòcrata. La corporació, malgrat aquestes accions, no va fer marxa enrere.

Sí que es va acceptar, però, construir, en el futur, una caseta a la part alta del carrer Sant Jordi, reproducció de l’antiga. La proposta, però, no acabava de fer el pes als veïns, que han seguit defensant que el que calia era restaurar l’edifici original.

-

Relacionat

El comú d'Encamp 'reconstruirà' la caseta de turisme del Pas en un altre indret i el PS s'hi oposa

Aquest matí, els pascasencs s’han vist sorpresos per les obres d’enderroc de la caseta. En poques hores, de la tradicional estructura en quedava ben poc. Són molts els veïns que, via xarxes socials, han expressat la seva llàstima pel destí de l’immoble i el seu rebuig pel fet que s’hagi tirar a terra.

-

Relacionat

Els veïns del Pas, insatisfets amb l’alternativa comunal a la caseta de Turisme

Comentaris

Trending