El comú d'Encamp 'reconstruirà' la caseta de turisme del Pas en un altre indret i el PS s'hi oposa

S'edificarà a la part alta del carrer Sant Jordi i recuperarà els trets singulars de l’arquitectura i les particularitats de la construcció original

-
-
Després de la campanya a change.org on veïns del Pas de la Casa reclamen al comú d’Encamp que lluny de pretendre derruir la caseta de la Unió Proturisme de la localitat, el que s’ha de fer és conservar la instal·lació amb una pla de restauració, la corporació encampadana ha anunciat, en un comunicat,  que està prevista la construcció d’una nova caseta a la part alta del carrer Sant Jordi, amb la finalitat de crear un punt d’informació turístic en una de les entrades més importants de la vila. Aquesta caseta, de nova construcció, recuperarà, d’aquesta manera, els trets singulars de l’arquitectura i les particularitats de l’edifici original, així com la seva funcionalitat.

El comú d'Encamp explica que arran del projecte de remodelació dels entorns de l’església i del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa, a principis del 2018, es van mantenir dues reunions amb els veïns amb l’objectiu de presentar-los el projecte de remodelació dels entorns de l’església, on ja es preveia l’enderroc de la caseta per afavorir la reordenació dels espais. En aquestes reunions, a més, es manifesta als veïns que està prevista la construcció d’una nova caseta al carrer Sant Jordi.

En un comunicat, la corporació destaca que l’actual caseta de turisme no és l’edifici original. A causa del seu mal estat estructural, a finals de l’any 2010 es van adjudicar uns treballs de rehabilitació de la caseta original, obres que es van dur a terme des de mitjans fins a finals del 2011 i que van suposar un cost de gairebé 93.000 euros. En aquesta reforma ja es va modificar l’aspecte exterior de la caseta, afegint una entrada lateral i unes persianes superiors.

A partir d’aquesta data, i fins a l’agost del 2013, es va llogar la caseta com a punt de restauració i com a espai de venda de roba i complements. Una vegada vençut el darrer contracte, es va constatar que hi havia problemes recurrents d’humitat, de condensació, de fred i de gel de l’aigua, que no es van poder solucionar, malgrat els diversos treballs de reparació de les impermeabilitzacions o de la modificació de la ventilació de l’edifici, fent que aquest, amb problemes en la seva estructura, quedés definitivament tancat.

Finalment recorden que l’actual equip comunal va mantenir converses amb el representant de l’Associació de Veïns el Pas de la Casa la setmana passada, informant-lo de tot l’exposat i emplaçant-lo a una reunió aquest pròxim dimecres.

Abans d'aquesta reunió, el conseller a l'oposició del PS al comú d'Encamp, David Rios ha mostrat la seva oposició a l'enderroc i defensa la seva actual ubicació. "És patrimoni del Pas de la Casa i sempre ha tingut una figura simbòlica". Rios ha allargat a la majoria "per revisar l'actual projecte".

Comentaris (2)

Trending