El comú cedeix els espais de la torre de Caldea a Semtee perquè la converteixin en un hotel

La corporació, a canvi, rebrà, fins al 2062, 200.000 euros anuals de cànon i el 3,1% d’ingressos de la infraestructura.

La torre de Caldea on ha d'anar l'hotel.
La torre de Caldea on ha d'anar l'hotel.

El Comú d'Escaldes-Engordany i Semtee han arribat a un acord per la cessió dels espais comunals a la gestora de l'espai termolúdic per tirar endavant la iniciativa de construir-hi un hotel. Una decisió que revertirà a la corporació en un cànon de 200.000 euros anuals i el 3,1% dels ingressos de la infraestructura. Majoria i minoria han celebrat aquesta iniciativa que la veuen bona per l'ens comunal i consideren que no afectarà la resta d'establiment de la parròquia.

La corporació comunal escaldenca ha aprovat en sessió de Consell de Comú, amb el suport de la minoria, la constitució de cens emfitèutic que permet a l’ens cedir els espais que eren seus a la torre de Caldea, de la 4 a la 10 planta, a Semtee perquè pugui tirar endavant la proposta hotelera a la torre. Dins d’aquest acord, la societat que gestiona el termolúdic també es farà càrrec de les despeses de manteniment i del cost de les millores de la coberta. “El comú es treu una despesa i en treu un profit econòmic que pensem que és important”, ha assegurat la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili.

En aquest sentit, el cònsol menor, Quim Dolsa, ha recalcat en nombroses ocasions que, la corporació destinava “dos milions d’euros” al manteniment de l’edifici i que “ara es podran destinar a altres projectes o que entrin a caixa”.

Dolsa destacat que s'estalvien “dos milions d’euros” pel manteniment de l’edifici i que “ara es podran destinar a altres projectes o que entrin a caixa”

L’acord s’allargarà fins al 2062 i durant tot aquest temps, el Comú rebrà 200.000 euros anuals en concepte de cànon i el 3,1% dels ingressos de l’hotel. En una primera estimació, des de la corporació s’estima que, en un inici, aquest import pugui ser d’entre 60.000 i 70.000 euros més. El cànon, però, com s'ha inclòs en l'acord, serà revisat i actualitzat al cap de 20 anys.

La minoria també ha celebrat aquesta decisió que, com a assegurat Miquel Aleix, es tracta d’una oportunitat "molt profitosa per al comú". Tots dos han coincidit en indicar que el lloguer que s’estava duent fins ara no havia donat resultats i que es tracta de la millor opció.

D’altra banda, també han coincidit en el fet que les característiques de l’edifici i la quantitat d’habitacions que tindrà, tot just una quarantena, “no fan competència a la resta d’hotels de la parròquia”. De fet, Aleix ha anat més enllà i ha assegurat que serà un complement per al turisme i contribuirà a acollir-ne "de més qualitat".

Ara només queda rubricar l’acord entre les dues parts i s’espera que el nou hotel pugui estar operatiu en dos anys.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending