El comú de la capital busca una empresa externa per als pressupostos participatius

El servei de participació ciutadana destinarà fins a 14.900 euros per cobrir les despeses de desenvolupament, difusió i gestió de la web del projecte a banda de les inversions arran de les propostes de la ciutadania

Comentaris

Conxita Marsol i Meritxell López durant la presentació dels Pressupostos Participatius.
Conxita Marsol i Meritxell López durant la presentació dels Pressupostos Participatius. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella busca que una empresa faci la gestió integral del projecte de pressupostos participatius. Això significa encarregar-se de qualsevol dels processos que corresponguin, des del desenvolupament, fins a la difusió o la web. En total, hi destinarà un màxim de 14.900 euros per a aquesta finalitat, a més del que escaigui d’inversió arran de les propostes de la ciutadania.

Els pressupostos participatius és una iniciativa que s’ha dut a terme els darrers dos anys a la capital i que ha aconseguit una bona acollida per part de la ciutadania. Durant les darreres edicions s’ha comptat amb bastants propostes i, a més, ha servit per fer un diagnòstic de l’estat de la parròquia, per veure què és allò que més preocupa als veïns. A més, s’hi ha invertit en diverses de les accions que s’han plantejat i que han servit per millorar alguns dels indrets.

Fins ara era el departament de Participació ciutadana del comú qui s’encarregava de gestionar-ho, però la intenció és que aquest 2023 això canviï. Per tant, s’ha obert una demanda de preu internacional per buscar una empresa que doni el servei integral del projecte. Això inclou el desenvolupament, la difusió, així com la campanya promocional o la gestió de la web del projecte. En total, 14.900 euros, com a màxim, per a l’entitat que ho pugui fer. Es busca una empresa que ja tingui experiència en aquest àmbit, i que ho pugui demostrar.

Més concretament, i tal i com s’indica des del comú, els objectius del projecte són “incloure la ciutadania en el procés de presa de decisió de la gestió d’una part del pressupost públic”. Per tant, l’empresa que s’encarregui també haurà de fer una reflexió de les necessitats, així com identificar les demandes i prioritzar les propostes, a més d’un “treball de rendiment de comptes continuat per part de la corporació comunal”. A més, aquests gairebé 15.000 euros no inclouen la partida pressupostària que es destinarà a les inversions proposades en marc del projecte.

Comentaris (1)

Trending