El comú de Canillo tanca el primer trimestre amb un resultat positiu de 3,3 milions

Els comptes s’han aprovat amb l’abstenció dels dos consellers de la minoria, Dolors Cabot i Albert Torres

Comentaris

Una imatge de la sessió de comú de Canillo d'aquest dimarts.
Una imatge de la sessió de comú de Canillo d'aquest dimarts. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo ha tancat el primer trimestre amb un resultat pressupostari de + 3,3 milions d'euros. Els ingressos liquidats han estat de 5,4 milions (27,1%) i les despeses liquidades de 2,1 milions (10,6%). L'endeutament total és de quatre milions. El tancament de comptes s'ha aprovat amb l'abstenció dels dos consellers de la minoria. Encara no s'ha cobrat el cànon d'Ensisa ni els ingressos del Pont Tibetà.

Al pressupost del 2023, l’equip que encapçalen els cònsols Francesc Camp i Marc Casal van preveure 20,2 milions d’euros en despeses. Aquesta xifra no ha experimentat cap ampliació pressupostària durant el primer trimestre de l’any. Els mandataris han valorat que les xifres dels primers tres mesos de l’any “demostren que estem mantenint la línia fixada en el pressupost d’aquest any i, per tant, tot indica que podrem dur a terme els projectes plantejats en el pressupost inicial”.

Segons Camp, “tot i que és un resultat preliminar, mostra que portem una bona evolució. L’execució dels ingressos se situa per sobre del que es va preveure al pressupost de l’exercici”. Cal recordar que entre les despeses d’inversió més importants per aquest any hi ha el Centre d’Atenció Primària amb un total de 700.000 euros, i altres partides rellevants que incorporen obres de millora, eixamplaments de carreteres, embelliments als diferents veïnats de la parròquia, així com l’adquisició de maquinaria, millores i ampliació de la xarxa d’aigües i d’edificis comunals, i millores en parcs i jardins, entre d’altres. Actualment, el comú està executant una quinzena d’obres per un valor d’aproximadament 7 milions d’euros.

Objectiu Comú considera que hi ha massa eventuals

La consellera de la minoria d'Objectiu Comú, Dolors Cabot s'ha referit al fet que l'alt número d'eventuals a tots els departaments fa augmentar el pressupost on el pressupost liquidat és de 945.384 euros. Ha afegit que hi ha projectes de construcció que es donen per acabats i que no ho estan com el parcs infantils de Sella o el de l'Aldosa. Aquest últim era una petició dels veïns.

La consellera de Finances, Begoña Rubio ha respost que a l'estiu cal agafar més personal eventual però que són necessaris en tractar-se d'una parròquia molt turística. Camp ha dit que s'han fet fotos a les obres que no estan acabades i s'han enviat a les empreses constructores exigint que s'acabin. En relació al personal eventual, ha manifestat les dificultats que hi ha per trobar-ne, en part per la baixa taxa d'atur a Andorra.

Aprovació de la declaració institucional de suport a la candidatura als Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2029.

Durant la sessió s'han aprovat l'acta de consell de comú de la sessió del 30 de maig de 2023, i la declaració institucional per donar suport a la candidatura als Campionats del Món d’Esquí Alpí Andorra 2029. Aquesta era una petició que havia fet Ensisa i Camp ha recordat la importància de la candidatura. "Ara s'esta elaborant el dossier que es lliurarà a la Federació Internacional d'Esquí durant el mes d'agost i després hi haurà una visita dels seus tècnics a les instal·lacions".  L'elecció de la seu tindrà lloc el 4 de juny del 2024 a Reykjavík (Islàndia). A la competició hi participaran 700 esquiadors en sis disciplines alpines.

Des de la minoria, Dolors Cabot ha demanat que es dugui a terme una presentació pública amb l'objectiu d'implicar a tota la població "perquè la gent es faci seu el projecte". Camp ha pres nota de la proposta i ha afegit que s'està treballant en una campanya de comunicació al país.

Finalment, s'han aprovat la modificació de l’ordinació del cadastre de la parròquia així com del reglament de gestió, i les subvencions d’activitats esportives realitzade aquest estiu a Canillo i facultar a qualsevol d’ambdós cònsols a la signatura dels corresponents convenis. Es tracta del patrocini de l’Olympus Race (8 i 9 de juliol) de 18.000 euros, i de l’altra, la Canillo Trail (26 i 27 d’agost) amb una aportació de 7.000 euros. 

En el darrer tram de la sessió, Camp i Torres han polemitzat després que el consol afirmés que el conseller anava a les sessions de comú sense llegir-se les actes de les juntes de govern. Segons Camp això fa que les sessions de consell de comú s'allarguin més del compte.

En la roda de premsa posterior, Torres ha acusat Camp de menysprear-lo. "És cert que l'atribució del cònsol és moderar els debats però no es pot tenir aquesta manca d'elegància".

INICI DE LES OBRES A LA PISCINA DEL PALAU DE GEL

El Palau de Gel ha començat aquest dimarts les obres de remodelació de la piscina. La instal·lació estarà tancada durant l'estiu mentre que, la resta de serveis del Palau de Gel continuaran funcionant amb normalitat. El cost de les obres serà d'1,89 milions d'euros i haurien d'estar acabades el proper mes de novembre.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending